• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • Háromszor is karácsony a JEZSU-ban

Háromszor is karácsony a JEZSU-ban

December 16-án kiskarácsony is volt (roppant cuki fotók, videó is lesz!), nagykarácsony is (fotók, videó), sőt, feliz navidad is (Fotók, video), - a délelőtt folyamán egymás után következtek a karácsonyi előadások. 1. KISKARÁCSONY: Szem nem maradt szárazon, ugyanakkor fülig ért minden száj.. A kilencedikesek voltak a szerencsések, akik vendéglátóként részt vettek a kiskarácsonyon, amit a JEZSU Ovi adott elő a Seregély teremben. A munkatársak közül aki csak el tudott jönni, bezsúfolódott az állóhelyekre is, olyan aranyosak és annyira profik voltak a legfiatalabb JEZSU-sok. Szövegüket tökéletesen

tudták és gyönyörűen, hangosan mondták, a zsúfolt terem leghátuljában is lehetett jól érteni mindent. Nagyon szépen énekeltek és egy picit sem voltak megilletődve, amikor százhúsz kilencedikes és egy csomó felnőtt előtt szerepeltek. Nem is értjük, honnan ez a rutin, hiszen a legidősebb előadóművész is csak nemsokára lesz hat éves, mint azt megtudtuk, nem is beszélve a kiscsoportosokról, akik alig múltak három évesek. Gratulálunk JEZSU ovisok ovisok, JEZSU óvónénik, és köszönjük, hogy ideutaztatok hozzánk a Bocskai utcából, hogy gyönyörködhessünk bennetek és együtt ünnepeljünk! A kilencedikesek vastapssal és üdvrivalgással jutalmazták a kistesókat, majd Ferenc atya biztatására közösen is elénekelték a Csendes éjt. A műsor után a kilencedikesek és a Loyola étterem dolgozói egy kis sütire, szaloncukorra és teára vendégelték meg az ovisokat, akik a tízórait is egy szép énekkel köszönték meg.

2. FELIZ NAVIDAD!
A nyolcadikosoknak is kedvezett a szerencse, ők a spanyolul tanuló diákok spanyol nyelvű karácsonyi pásztorjátékát nézték meg. Bizonyára sokuk fejében megfordul majd, hogy jövőre a spanyol nyelvet válassza második idegen nyelvén, hiszen hallhatták, milyen klasszul hangzik. A Campanelliről, vagyis az alsó tagozatosok kórusáról pedig az is kiderült, hogy nemcsak angolul és németül, de spanyolul is remekül énekelnek! Köszönet a spanyol tanároknak és a bátor spanyolosoknak, illetve a Campanellinek és karvezetőjének!

3. NAGYKARÁCSONY
Azt gondolnánk, hogy ahol kilencszáz tizenéves és száz tanár van jelen, ott nem könnyű, sőt, talán lehetetlen csöndet teremteni. Ám miután az egész JEZSU levonult a Szent György Sportcsarnokba, a 7. c osztály műsora alatt bizony, ha lett volna ott egy légy, meghallottuk volna a zümmögését. A műsor, bár ugyanaz a témája - a Megváltó születése, pásztorok, angyalok, háromkirályok...- mint minden évben, teljesen magával ragadta a JEZSU diákságát és a tanárokat. Erről gondoskodott a jelenből múltba, múltból jövőbe ugráló történet, a tehetséges előadók, a humor, és a remek rendezés. Ehhez az eseményhez is a Campanelli énekesei adták az énekes kíséretet, sőt, Ferenc atyának sikerült rábírnia a teljes JEZSU-t, hogy együtt elénekeljük a Csendes éjt.
Ferenc atya ezután megköszönte a lelkészségnek a decemberi karácsonyi maratont, vagyis a rorátékat, lelkigyakorlatokat, missziókat és a kórusoknak a zenei szolgálatokat, a koncerteket, városi megjelenéseket. Külön köszöntötte Dudra Zsófit, aki Miskolc városától megkapta a legkiválóbb miskolci tanulónak járó kitüntetést, valamint a jó tanuló jó sportolókat, akik nemrég vették át a városházán a jutalmaikat. Az igazgató atya megköszönte a testnevelő munkacsoport tagjainak és a JEZSU sportoló diákjainak, hogy a tavalyi diákolimpiai eredmények alapján az 5-8. évfolyam első, a 9-12. évfolyam második helyezést ért el a megyében. Nagy elismeréssel kiemelte a templomteret díszítő csapatot, illetve a rendezvények technikai  és műszaki feltételeit megteremtő munkatársakat.

Végül mindenki állva áldást énekelt és megköszönte a tanári karnak, hogy az elmúlt hónapokban biztonságos és kiszámítható tanulási környezetet biztosítottak a diákok számára.
Ferenc atya karácsonyi köszöntését a diákok hangos tapssal, üdvrivalgással és örömteli elpakolással viszonozták.

Last modified on Friday, 16 December 2022 16:46