• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • Nagyszabású együttműködés - sikeres életmód-délután

Nagyszabású együttműködés - sikeres életmód-délután

Ahány évfolyam, annyi téma? Még annál is komplexebb volt a JEZSU életmód délutánjának programja, hiszen az 5. évfolyamtól a 12.-ig mindenkinek külön, az életkoruknak, érdeklődési körüknek, vagy éppen az előttük álló kihívásoknak leginkább megfelelő, konstruktív életvezetéssel kapcsolatos témákat dolgoztak fel a diákok január 13-án pénteken. (Fényképek)

Étkezés, fogápolás, helyes testtartás, mozgás volt a két legfiatalabb évfolyam témája. Mit együnk, mit igyunk, hogy álljunk-üljünk-mozogjunk - mindezt persze kipróbálva, megkóstolva, végig mozogva, nevetve, lelkesedve csinálták végig a diákok. A 7-8 évfolyamosok a digitális egészség, mentális jóllét, stresszkezelés, konfliktuskezelés,kommunikáció és a kirekesztés, témáiban merültek el, szintén sok játékkal, gyakorlati technikák kipróbálásával, beszélgetéssel. A kilencedik évfolyam az elsősegélynyújtást gyakorolta az Országos Mentőszolgálat csapatának vezetésével. A program minden évben óriási sikert arat. A nagyok programja a pályaválasztás jegyében zajlott: a tizedikesekhez harminc szülő valamint a Magyar Honvédség egy tagja érkezett, akik saját mesterségükről illetve hivatásukról tartottak bemutatót és kérdés-feleletet a pályaválasztás felé közeledő diákok számára. A tizenegyedikesek Budapestre, az Educatio kiállításra utaztak, a tizenkettedikesek pedig érettségi és felvételi tájékoztatón vettek részt. A Magyar Vöröskereszt csapata egészségügyi szűrésre várta az iskola tanárait és munkatársait.
Köszönet a nagylelkű együttműködésért és a színvonalas programért a tisztelt vendég előadóknak, a logosztikai bravúrt jelentő szervezésért és lebonyolításért tanárainknak, valamint a felsős diákoknak, akik segítő szerepet vállaltak a kicsik foglalkozásain.

Last modified on Tuesday, 17 January 2023 09:49