• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • Pénz7 majd egész márciusban Pénzfutam

Pénz7 majd egész márciusban Pénzfutam

Az idei Pénz7 témája: “Korszerű Pénzkezelés és Pénzügyi biztonság a kibertérben”. A fiatalok felkészítése az “életre” magában foglalja a pénz ismeretét, a pénzügyi tervezést. A Pénz7 programja minden korosztály számára kínált életkornak megfelelő érdekes információt, és március végéig csatlakozhatunk a Pénzfutam és Részvényfutam programokhoz is. A témahéten meghívott vendégek és JEZSU-s tanárok is tartottak a foglalkozásokat, köztük 

Emődi Balázs öregdiákunk, közgazdász és jogász. A Pénz7-en önkéntesként vett részt Nagy Dénes kollégájával együtt a 8., 9.  évfolyamnak/osztálynak tartott interaktív órát ”Ne tegyünk mindent egy kosárba -  A megtakarítástól a befektetésig” címmel. A hét második napján Dr. Kovács Levente a Magyar Bankszövetség főtitkára tartott előadást a 11.évfolyamnak, majd Hillay Zsuzsanna tanárnő a tudatos vásárlásról tartott érdekes foglalkozást az 5,6.évfolyamon 1-1 osztálynak. 

Pénzfutam pályát is készítettünk az iskola udvarára. A játékot március 31-ig játszhatjuk a JEZSU területén. 

Részvényfutamon a tőzsde izgalmas világát próbálhatja ki 2023. március 6. és 31. között minden 7-14. évfolyamos diák a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány közös ingyenes, online tőzsdejátékán, a RÉSZVÉNYFUTAMon, amelyre az utolsó napig, azaz március 31-ig lehet regisztrálni a https://bet.hu/reszvenyfutam linken. A Részvényfutam 2 millió forint virtuális tőkével és valódi részvényekkel zajló verseny, amelyben a diákok mellett a szüleik és tanáraik is próbára tehetik befektetési érzéküket. 

 

Last modified on Thursday, 16 March 2023 15:21