Vietnámi vendégek a H1-en

Saját vietnámi jezsuitánk és három honfitársa tartotta az 5-8. évfolyamosok H1-ét. Március 13-án, a hétkezdő iskolagyűlésen 5-8. osztályos diákjaink a vietnámi kultúrával ismerkedtek meg. Szeptember óta a JEZSU-ban szolgál PhamDinh Ngoc József jezsuita atya, aki három vietnámi vendég segítségével mutatta be szülőföldjét. A vendégek:

Tran Si Nghi Ferenc, SDB atya, szalézi szerzetes és már 14 éve él Magyarországon, Kazincbarcikán a Szent Család plébánia vezetője, Đỗ Như Phương Hồng zenetanár, aki több évtizede él Budapesten, valamint Nguyễn Thùy Dương Andi, aki már Magyarországon született, és jelenleg egyetemista.

A hallgatóság a vietnámi konyha, személyes történetek, a budapesti vietnámi katolikus közösség, a magyar és vietnámi emberek közti hasonlóságok és különbözőségek bemutatásán keresztül kapott egy kis ízelítőt a távoli országról.

Rivasz-Tóth Kinga tanárnő kérdéseire a vendégek szemléletesen mutatták be mindazt a gazdagságot, ami vietnámi kultúrában található, és még azt is megsejthettük, hogy milyen örömei és nehézségei lehetnek egy Vietnámból Magyarországra települt embernek. A bemutatót egy vietnámi apáca csodálatos éneke zárta. A YouTube-on tízmilliónál is több követője van, IDE KATTINTVA hallgathatjuk meg.

 

Last modified on Friday, 17 March 2023 14:22