• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • Egy szép családi nap - Ngoc József SJ vietnámi jezsuita beszámolója

Egy szép családi nap - Ngoc József SJ vietnámi jezsuita beszámolója

Ngoc József SJ vietnámi jezsuita egy éve tanul magyarul. A 6. B osztály meghívta őt az őszi osztálykirándulásra. Beszámolóját olvasva szinte megdőlni látszik mindaz, amit eddig a magyar nyelv nehézségéről hittünk... 
"Hálát adunk Jézus Krisztusnak, hogy október 7-én minden osztálynak egy szép családi napja volt a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban. Mi, a két vietnámi jezsuita, a 6. B osztállyal és szüleikkel (kb. 80 fő) töltöttük ezt a mozgalmas és örömteli napot. Ez jó lehetőség volt arra, hogy ne csak biciklizzünk, beszélgessünk, együtt játsszunk, hanem jobban megismerjük egymást.

Sárospataktól Sátoraljaújhelyig bicikliztünk és vissza, ami kb. 30 kilométer. Útközben egyre mélyebb barátságot kötöttünk egymással, a szülők a gyerekeket nemcsak együttműködésre, hanem emberségre is tanították. Az egyik szülő azt mondta: „Jó lehetőség a szülőknek és a gyereknek a felhőtlen együttlétre, ismerkedésre, a szabadidő hasznos eltöltésére. Jó levegőn, szép helyen, kedves emberek között kikapcsolódni.”
A hosszú biciklizés közben hatalmas gazdaságokat és békés falvakat láttunk. Utána a Zemplén Kalandparkban álltunk meg, kipróbáltuk a fantasztikus libegőt és az izgalmas bobozást is. A gyerekeknek különösen tetszettek ezek a csodálatos játékok. Délben tovább kerékpároztunk még néhány kilométeren át az erdőben. Itt letelepedtünk, a szülők ételt és italt készítettek, a gyerekek kíváncsian keresték a gombákat vagy vidáman játszottak együtt.
Amíg ebédeltünk, Jedon Dorka, Pető Eszter és Farkas Hanna (6.B osztályos tanulók) elmondták nekem, hogy örülnek, hogy együtt vagyunk, mert ez összehozza a közösséget és nagyon jó szórakozás. Remélik, hogy még sok ilyen közös élményünk lesz, és nagyon szeretnék, ha az osztály együtt maradna az érettségi végéig.
Hála legyen Istennek! Gyönyörű idő, friss levegő volt, szép tájakat és helyeket láttunk. Reméljük, hogy ezzel az értékes programmal a családoknak nagy örömet szereztünk, és a gyerekek kicsit felfrissülve még jobban tudnak majd tanulni. Imádkozzatok értünk, különösen a gyerekekért, és így reméljük, hogy az Úr bőségesen megáld mindenkit a jezsuita iskolánkban."
Ngoc József SJ

Last modified on Friday, 13 October 2017 14:14