• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • Nagy élmény volt a "nagyok" sítábora

Nagy élmény volt a "nagyok" sítábora

Tátralomnic - 146 diák, nagyok és még nagyobbak, vagyis 7-12. évfolyamosok, akik közül 9 rookie, tehát most kezdte a síelést. 29 plusz 4 felnőtt – szinte valamennyien síoktatóként segítették a tábort: tanárok, szülők, 10 öregdiák, hó, sí, síelésre alkalmas idő. Délután társasozás, csocsó, pingpong, léghoki (lég?), szentmise, ima, lazulás, pihenés.

Nyárádi Anna 10. c osztályos: „Én hat éve síelek, a Jezsuval ez a második táborom. Nagyon tetszett, hogy teljesen gördülékenyen volt megszervezve az egész. Pedig tényleg sokan voltunk. A délutánokban az volt a jó, hogy rengeteg féle társasjátékot hoztak nekünk, én például majdnem minden nap egy számomra új játékot játszottam a többiekkel, az a neve, hogy Bang. Az egész tábor nagyon szervezett és pörgős volt, mindig, mindenhová időben odaértünk, nagyon finom volt az ennivaló, jók voltak a közösségi programok, de el is lehetett vonulni. Phentető volt az egész, igazi kikapcsolódás. A síelésben sokat lehetett fejlődni. Én tényleg fejlődtem is. Nagyon köszönjük a síoktatóknak, hogy annyit foglalkoztak velünk. Érdekes volt, hogy szinte ahány oktató, annyiféleképpen magyarázza, a végeredmény viszont ugyanaz a biztosabb tudás, egy és ugyanaz a síelés. Külön szeretném megemlíteni Mátyás, Palkó, Artúr és Fanni oktatókat. De mindenkinek köszönjük a törődést, az érzékenységet, hogy odafigyeltek, és könnyedebbre vették az edzést, amikor fáradtak voltunk.”

Velkey Éva tanárnő már a kezdetek óta kíséri szervezőként és síoktatóként a jezsuita sítáborokat: „A tábor sikeréhez nem elég a jó szervezés, a jó idő és a jó hó. A résztvevőkön is rengeteg múlik: a szabályokat a biztonságos sportolás érdekében komolyan kell venni, követni kell, egymásra odafigyelni, magunkra és a többiekre vigyázni, fegyelmezettnek lenni. Elmondhatom, hogy diákjaink „jók voltak,” a szabályokat felelősséggel betartották. Köszönet ezért nekik is.” A fényképalbum ITT megtekinthető.

Last modified on Tuesday, 10 May 2022 10:54