• Programok
  • Beszámolók
  • Projektek
  • ERASMUS játéknap - játszva tanulni, tanulva játszani!

ERASMUS játéknap - játszva tanulni, tanulva játszani!

2019. október 10-én nagysikerű Erasmus napot tartottunk az iskolában. A rendezvény keretében bemutattuk a sikeresen lezajlott Erasmus+ KA2 nemzetközi partnerségi projektjeinket: „Sustainability by Biotechnology” és a „Play Seriously Learn Playfully” projekteket. A projektekben résztvevő diákok fényképes élménybeszámolóval mutatták be a projekthelyszíneket. Láthattunk képeket Bécsből, Evreux-ből, Krakkóból, a spanyolországi Tudelából és a dániai Thistedből, és az ottani nemzetközi diákcsapatokban megvalósult együttműködésről, a projektmunkáról. (Képek ITT)

A „Play Seriously, Learn Playfully” projekt még tovább is folytatódik, és a célja, hogy a résztvevők egy interdiszciplináris társasjátékot alkossanak. Ez nap is a játék és játékos tanulás jegyében telt. A tanórákat játékos feladatokkal színesítették a tanárok, a szünetekben az udvaron kvízkérdésekre lehetett válaszolni- és édességet nyerni. A tanáriban egy Jezsuita-totó várta a játékos kedvű kollégákat.
A „Változás Te Magad Légy” című KA1 köznevelési mobilitási projektünk is 2019-2020 között zajlik. Ez a nap jó alkalom volt arra, hogy a külföldi továbbképzéseken résztvevő tanárkollégák is bemutathassák mit tanultak, miben fejlődtek az eddig lezajlott mobilitások során. Az általuk készített felvételekből is láthattunk színes tablókiállítást és a jó gyakorlatokat, játékokat bemutatták, kipróbálták a tanórákon.
A 10. évfolyamosok a nyelvóráikon társasjátékokat próbáltak ki és játszva tanultak, gyakoroltak olyan hasznos készségeket, mint az együttműködés, figyelem, türelem, szabálykövetés, kommunikáció.
A 11. évfolyamosok (90fő) a TEMPUS közalapítvány fiatal munkatársainak hasznos és érdekes – és természetesen játékos – előadását hallgatták meg az Európai Unió által támogatott projektekről az Erasmusról, az EUROPASS dokumentumokról, az önkénteskedéssel tölthető külföldi lehetőségekről.
Az előadás végén, a Kahoot kvíz nyertesei értékes ajándékokat kaptak. De senki nem ment haza üres kézzel, kitűzőket, szórólapokat kaptak az érdeklődők és rengeteg hasznos információval gazdagodtak.

Last modified on Monday, 21 October 2019 13:14