Karácsonyi cipősdoboz akció!

Az elmúlt évek Karácsonyához szervesen kötődik, hogy ajándékokat küldünk egy Miskolc környéki iskolába. Ebben az iskolában olyan gyerekek tanulnak, akik egészen másképpen élik meg a Karácsony ünnepét. Nekik és családjaiknak a mindennapi megélhetés is nehézséget jelent, és egészen biztos, hogy ajándékra sem telik... Emiatt is tartjuk fontosnak, hogy tudjunk segítséget nyújtani, örömet okozni. Arra kérünk minden osztály, hogy osztályonként 10-10 doboz ajándékot állítsanak össze. Az 5-7. évfolyam alsós kisdiákoknak rakja össze a csomagot, ötöt fiúknak, ötöt lányoknak. A 8-12. évfolyamos osztályok pedig felsős korosztályú diákoknak, megint csak fele-fele arányban fiúknak, lányoknak. Azt szeretnénk kérni, hogy a csomagokba ne használt ruhát tegyenek, hanem...

olyan ajándékot, aminek örülhet az adott diák, beszéljétekk meg ezt osztályon belül, hogy ki mit tesz hozzá a csomaghoz, ki vállal fiús, lányos ajándékot. Könyv, játék, papír írószer, édesség, nagyobbaknál kozmetikai szer lányoknál, sportos dolgok fiúknál, stb. Személyesebbé teszi az ajándékot, ha kerül bele egy-egy karácsonyi üdvözlőlap jó kívánságokkal. A csomagokat csomagoljátok be szépen.

Az ajándékozást közösen készítsétek elő, hiszen mindenkinek meg kell tanulni, hogy vannak rászorulók, akiknek adni tudunk.
A határidő: december 16. hétfő. A csomagokat a portán tegyük le!

"Rád bízok minden embert külön,
Kivétel nélkül mindenkit,
Segíts, adj enni, adj ruhát,
Mindenkire vigyázz úgy,
Mint magadra, és ne hagyd
Sötétségben elmerülni"
/Hamvas Béla: Útravaló/

Last modified on Wednesday, 11 December 2019 17:38