FORGALMI REND VÁLTOZÁS A SPAR FELŐLI GÉPKOCSI BEJÁRATNÁL

Kedves Szülők, Vendégek és Kollégák! Az iskola területén új forgalmi rendet alakítottunk ki a gépjárművel érkezők számára. Közlemény a forgalmi rend változásáról
2021. szeptember 1-től intézményünkben a gépkocsik forgalmi rendje megváltozik. A forgalmi rend megváltoztatásának fő célja tanulóink biztonságosabb és gördülékenyebb iskolába juttatása, illetve a reggeli torlódás elkerülése.  A változtatás pontjai:

 

  • A kapu folyamatosan nyitva lesz reggel 07:15-től 08:00 óráig és délután 14:40-től 15:30 óráig.
  • A kiszélesített kapun párhuzamosan történik a ki- és bemenő forgalom
  • A Fiúkollégium épülete körül körforgalmi rend szerint közlekedhetnek
  • A Fiúkollégium és a Szent József épület közötti útszakaszon egyirányú forgalmi rendet vezettünk be. A sárga színű felfestésekkel ellátott útszakaszon lehet megállni, amíg a gyerekek kiszállnak az autóból. Csak kiszállás idejére szabad ezen az útszakaszon megállni.
  • Az iskola területének elhagyása illetve a parkoló megközelítése: a Fiúkollégiumot elhagyva lehet balra fordulni a belső parkoló felé, majd a kollégium alatti útszakaszon lehet visszajutni a kapuhoz.

Kérjük a diákokat reggel iskolába szállító szülőket, hogy a fent megjelölt időszakban ne a kapu előtt álljanak meg, hogy gyermekük kiszállhasson a járműből, hanem az iskola területére behajtva, a közlekedési táblákat és felfestéseket követve, a Fiúkollégium előtt álljanak meg, amíg a gyerekek kiszállnak az autóból. Tovább hajtva, a Fiúkollégiumot megkerülve lehet eljutni a parkolóba, ahol várakozni illetve parkolni lehet, illetve a körforgalmi rend szerint visszajutni a kijárathoz. Reményeink szerint így csökkenni fog a reggeli torlódás és biztonságosabban, gördülékenyebben fog zajlani a diákok iskolába érkezése. Köszönjük együttműködésüket!