Iskolavédőnőnk, Bakosné Vass Krisztina miniszteri oklevélben részesült

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter MINISZTERI ELISMERŐ OKLEVELET adományozott Bakosné Vass Krisztinának,  a JEZSU iskolavédőnőjének. Az oklevelet Dr Takács Péter egészségügyi államtitkár adta át, aki köszöntőbeszédében kiemelte: a hétköznapok taposómalmában mindenkinek nehéz, hogy a mindennapi kihívások ne vonják el a figyelmet arról, hogy milyen fantasztikus hivatás az egészségügyi dolgozóké, hisz az egészségügyben dolgozni, a gyógyulásért tenni az egyik legnagyszerűbb és a társadalom összetartásában egyik legnagyobb szerepet játszó munka....

 

Takács Péter hozzátette: az elismerés a köszönet kifejezése mellett felelősség is, hiszen a díjazottak példaképek is, akiken egy-egy szakmai csapat, osztály, intézmény szakmai és emberi minősége is múlik.A Batthyány-Strattmann László-díjat 1992-ben alapították. A életműdíjat azok kaphatják meg, akik szakmai vagy közszolgálati munkájukkal hozzájárultak az egészségügyi és szociális, valamint családvédelmi ellátás fejlesztéséhez. A „szegények gyógyítójaként” ismertté vált Batthyány-Strattmann László gazdag arisztokrata családból származó orvosként ingyen kezelte a betegei.

Kriszti néni nemcsak mint iskolavédőnő, hanem mint cserkész segédtiszt is 13 éve szeretett tagja a JEZSU közösségének 2009 óta.

Az elismerésben részesültek listája itt olvasható.

Last modified on Monday, 05 December 2022 10:12