VELETEK az új DÖK vezetőségi bemutatkozás (2017-2018)

A 2017-2018-as tanév DÖK vezetősége: Elnök: Hajas T. Boldizsár (12. C), alelnökök: Latorcai Levente (11.B), Tóth Gergő (11.B). Instagram oldalunkon a következő "rövidke bemutatkozás" olvasható hivatalos emotikonjaink által közrefogva: VELETEK. Célunkat ebben a tanévben egyetlen szóval össze lehet foglalni: „Veletek”.  Kikre is utal ez a veletek? Természetesen a diákságra.

Legfontosabb alapelvünk, hogy egy tanulói önkormányzat feladata a tanulók örökös érdekének képviselete, ebből következik, hogy a DÖK soha nem szabad, hogy egy - vagy kettő, három - egyén akaratának a végrehajtóegysége legyen. Osztálytársaik, barátaik gondolatait megszólaltató képviselőkből álló, adott személyek által koordinált szervezet vagyunk.
Természetesen eredményezi ez azt, hogy az érdekképviselet mellett a megszólíthatóságot alaptulajdonságunknak szeretnénk tartani. Bárki, bármikor lépjen oda az udvaron, az ebédlőben, bárhol egy DÖK-taghoz, s ossza meg tanácsait, mondja el problémáit - mindig szívesen vett az ilyesmi.
A nyitottság a harmadik olyan pillér, amely biztos alapot ad törekvéseinknek. Bármilyen visszajelzést kapunk, bármilyen újdonsággal (lehetőséggel) találjuk szembe magunkat, igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni a fejlődés érdekében.

S mit várunk a hátralévő hónapoktól, mit várhatnak a diáktársaink?
Leghamarabb a dec. 7-i Mikulásbuli-t, amelynek szervezésébe rengeteg energiát fektettünk, s reméljük, hogy újításaink (tombola, fellépők, sütiértékelés, buli emberei választás, közösségileg válogatott zenelista) elérik célukat. Ugyanezen a héten az első papírgyűjtést is! Ezen kívül havonta egy eseményt, amely színt visz az intézmény mindennapjaiba (első ilyen megmozdulása az iskola közösségének a nagysikerű Black Friday - feketenap volt), frissülő Instagram oldalt, együttműködést a Magis diáklappal, s természetesen véleményfelmérést arról, mire is vágynak igazán!

Letörhetetlen lelkesedéssel és erővel, hálás szívvel aktív DÖK tagjainkért folytatjuk megkezdett utunkat!

Hajas T. Boldizsár,

DÖK elnök

A 2017-2018-as tanév DÖK vezetősége:

Elnök: Hajas T. Boldizsár (12. C)
Alelnökök: Latorcai Levente (11.B), Tóth Gergő (11.B)

Last modified on Monday, 04 December 2017 15:02