• Programok
  • Hírek
  • Aktuális hírek
Friday, 28 January 2022 14:09

Január 31. - tanítás nélküli munkanap

Kedves JEZSU Közösség! Január 31-én hétfőn nevelési értekezlet lesz, diákjaink számára nem lesz tanítás. Találkozunk kedden!

Last modified on Friday, 28 January 2022 14:59

Tisztelt Szülők! 2022. február 2-án szerdán az iskolában lehetőség van minden iskolai korosztály számára az első illetve a harmadik (emlékeztető) oltás felvételére. Amennyiben élni kívánnak a lehetőséggel, kérjük, IDE KATTINTVA töltsék ki az Igényfelmérő nyilatkozatot. A kérdőív kitöltésének határideje 2022.01.30 este 20.00 óra. A Szülői hozzájáruló nyilatkozat első oltáshoz ITT letölthető. A Szülői hozzájáruló nyilatkozat 3. oltáshoz ITT letölthető. A Regisztrációs lap ITT letölthető. A beleegyező nyilatkozatot az oltás napján kitöltve, aláírva kérjük! Az iskola egészségügyi szolgálata... 

Last modified on Thursday, 27 January 2022 15:27
Thursday, 20 January 2022 12:59

Testnevelő kolléga jelentkezését várjuk!

Tesi egyetemen tanulsz vagy pár éve végeztél? Egyetem mellett már elkezdenéd a tanári karriered? Végzős, vagy utóbbi években végzett testnevelő hölgy kollégát várunk a JEZSU-ba! Ambiciózus, életvidám, motivált, lelkes, előny a fitnesz és annak vállfajaiban való jártasság- képesítés, kosárlabda, vagy atlétika edzői szakirány. A részletes pályázati kiírás IDE KATTINTVA olvasható.

Last modified on Friday, 21 January 2022 11:34

A miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda melletti területen hazai állami támogatásból készült el a Közös-Tér belső egyházi jogi személy égisze alatt üzemelő Szent György Szabadidő- és Sportcsarnok. A csarnok 2019 őszétől ad helyet a gimnázium mindennapos testnevelés óráinak, emellett különböző versenysportok művelői és a lakosság rendelkezésére is áll edzések, sportversenyek megrendezése, illetve a szabadidő hasznos eltöltése céljára. A modern létesítményben a küzdőtéren keresztben két szabványméretű kosárlabdapálya, illetve a játéktér közepén egy centerpálya került kialakításra, ami lehetőséget ad kosárlabda, kézilabda, röplabda és futsal mérkőzések lefolytatására is. A küzdőtér közösségi térként is működik. Az épületben egy felszerelt edzőterem is szolgálja a sportolókat. Az épületet az iskola területéről lehet megközelíteni. A közterület felőli bejárat jelenleg földúton elérhető, illetve a jövőben az önkormányzat által később kiépítendő úton lesz majd közterületről is megközelíthető.

A tervezéshez és kivitelezéshez szükséges, összesen bruttó 1,4 milliárd Ft-os egyházi célú támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Miniszterelnökség biztosította az EGYH-KCP-16-P-0077, EGYH-KCP-17-P-0112, EGYH-KCP-17-P-0112 és az EGYH-KCP-18-P-0012 sz. projektek keretében.

keszult magyarorszag korm tamogatasaval 2016 1

 

Last modified on Tuesday, 18 January 2022 15:39

Tisztelt Szülők és Diákjaink! A járványügyi előírások - maszkviselés, távolság tartás, testhőmérséklet mérés, fertőtlenítés - maximális betartása mellett is azt tapasztaljuk, hogy a felső légúti betegségek és a COVID fertőzések száma növekszik az iskolában. Sajnos egyre több diákunk betegszik meg, és számosan vannak, akiknek védettség hiányában járványügyi megfigyelés alá (karanténba) kell vonulniuk.  Az iskola gondoskodik az előrehaladáshoz szükséges...

Tisztelt Szülők és Diákok! A Magyar Diplomáciai Akadémia új, ingyenes programját ajánlunk a JEZSU közösség figyelmébe. A program sokak számára érdekes, hasznos tanulási, fejlődési lehetőségeket kínál. A Start Akadémia honlapját IDE KATINTVA érhetik el.

Last modified on Tuesday, 11 January 2022 10:40

Kedves Szülők és Diákok! A Külföldi Nyelvtanulási Programot szervező Tempus Iroda a következőkről tájékoztatta iskolánkat: "A COVID-19 világjárvány okozta, még mindig tartó bizonytalanság miatt a kormány biztonsági megfontolásból úgy döntött, hogy 2022-ben nem indítja el a Külföldi Nyelvtanulási Programot, annak kezdetét egy évvel elhalasztja." Ez azt jelenti, hogy 2022 nyarán sajnos nem valósulhatnak meg a tervezett kéthetes külföldi nyelvtanulási programok. Köszönöm az eddigi együttműködést. Rivasz-Tóth Kinga igazgatóhelyettes

Monday, 13 December 2021 14:56

Karácsony előtt - JEZSUPULCSI, JEZSUMASZK

Megérkeztek az új, nagyon dizájnos JEZSU pulcsik és JEZSU maszkok. Irány a JEZSU-SHOP, (Fiúkoli aulája), ahol Edina néninél megvehetitek. Ebben a pulcsiban tuti nem fogtok fázni a karácsonyi szünetben!
Árak: Pulcsi: 7500 Ft, Maszk: 1000 Ft. JEZSU zokni, tornazsák, vászonszatyor (kétféle) továbbra is kapható.

Last modified on Monday, 13 December 2021 15:00

DEC. 13. HÉTFŐ 7:55 Adventi gyertyagyújtás 
DEC. 14. KEDD 16:00 Adventi kórusfesztivál az Avasi Református Műrmlék Templomban
DEC. 15. SZERDA Iskolai lelkinap diákjainknak. Az ebédelés rendjét külön fogjuk hirdetni.
DEC. 16. CSÜTÖRTÖK Tanítás normál rend szerint, Délután: JEZSU KARÁCSONY, program: ...

Last modified on Tuesday, 14 December 2021 10:18

Advent 2. vasárnapja - Városi Adventi Gyertyagyújtás. Programot ad a JEZSU kórusa. Szeretettel várunk mindenkit December 5-én, vasárnap 15:30-kor a Virágóránál!

Tuesday, 30 November 2021 15:06

Francia karácsony - készüljünk együtt!

Nem baj, ha nem tudsz franciául! Franciául készülhetsz a karácsonyra (Noel) december 1-jén és 8-án az Sz8-ban, vagyis a 8. órában. Program: kézműveskedés, karácsonyfa (l'arbre de Noël) díszítés, sütizés (gateaux), képeslap (carte de voeux) gyártás, karácsonyi dal (chanson de Noël) tanulás, társasozás. Vezetik: Szalóki Csilla, Bernáth Judit, és Amandine Humbert tanárnők és a francia nyelvet tanulók! Helyszín: Seregély terem. Mindenkit szeretettel várnak! Bien venue!

Last modified on Thursday, 02 December 2021 10:30

Az AKTUÁLIS JÁRVÁNYÜGYI ELJÁRÁSREND legfontosabb új pontjai (12,13. pont) az intézménybe való belépést és a rorátékat érintik: December 1-től  szülők és  látogatók csak védettségi igazolvánnyal léphetnek be az intézmény területére!  "A 29/2021 (IX. 19.) Emmi-határozat szerint a .... 

Kedves JEZSU-sok! Jobban figyeljünk a zárt tereken belül arra, hogy megvédjük egymást és magunkat a lehetséges fertőzéstől. SZABÁLYOSAN viseljük a maszkot, vagyis takarja el az orrot és a szájat. Az épületen belül ide-oda járkálva is viseljünk maszkot nem kifogás, hogy "de hát eszem!" Járkálás közben NE egyél, hanem...

Last modified on Tuesday, 30 November 2021 12:36

Kedves Vendégeink! November 19-én, a Szalagavató és 20-án az Alapítványi bál ideje alatt az iskola területén nem lesz parkolási lehetőség. A Szent György Csarnok megközelítése gyalogosan az iskolán keresztül, gépkocsival A Felsőruzsin körút felől lehetséges. A templomtéren és a Szent György Csarnok parkolójában, illetve a környező utcákban lehet parkolni, a közlekedési szabályok betartásával. Kérjük, az iskola környéki zöld területeken ne parkoljanak! Útvonal a Szent György Csarnok parkolója felé (kézzel rajzolt térkép) IDE KATTINTVA megtekinthető. 

Last modified on Tuesday, 16 November 2021 12:30

 A   logó és címer célja, hogy a képi, grafikai elemek univerzális nyelvén...

Last modified on Tuesday, 23 November 2021 12:37
Tuesday, 09 November 2021 14:38

Szalagavató - november 19-én,16:30-tól

A szalagavató szentmise november 19-én, pénteken fél 5-kor kezdődik a templomban. A szertartást live stream keretében a Seregély István teremben, illetve online is követhetik. A bált a Szt György Csarnokban tartjuk. Az eseményre csak a meghívott vendégek léphetnek be. Az aktuális járványügyi rendelkezések szerint vendégeinknek védettségi igazolvánnyal vehetnek részt az eseményen.

Last modified on Tuesday, 09 November 2021 15:03

Jelenleg is tart a jelentkezés a 2022/2023-as tanév külföldi csereprogramjaira. A YFU (Youth For Understanding) cserediák program keretében külföldön lehet egy évet tanulni, vagy itthon fogadni külföldi cserediákot. IDE KATTINTVA olvashatjuk a részleteket. Bátorítjuk a JEZSU-s családokat, hogy tekintsenek bele a YFU diákcsere programba. Középiskolás diákok nyelvtanulását erősítő, világlátását kitágító, fejlődési, tanulási lehetőség. Jelentkezési határidő: 2021. december 15. Rövid bemutató video ITT.

Last modified on Thursday, 04 November 2021 09:41

Október 7-8-án, csütörtökön és pénteken a “72 óra kompromisszumok nélkül” önkéntes akcióban veszünk részt. Az iskola környékén fogunk takarítani, szemetet szedni. KESZTYŰT mindenképpen hozz magadnak, és olyan CIPŐBEN és ruhában gyere, amivel nyugodtan belegázolhatsz a fűbe-gazba! Zsákokba, majd konténerbe gyűjtjük a nem lebomló szemetet (Pet palack, üveg, gumiabroncs). Minden osztály 1-1 órát fog dolgozni, beosztás szerint, a kijelölt területeken. Bátorság! Együtt sokra vagyunk képesek, reméljük, nemcsak a környezet lesz tisztább, de a szemetelőkben is elmozdul valami a környezet szeretete és tisztelete felé!

 

Last modified on Tuesday, 05 October 2021 14:06

Kedves Diákok! Október 6-án, szerdán az aradi vértanúkról emlékezünk meg. FEHÉR ingben jöjjetek iskolába, és viseljétek a JEZSU jelvényt. Rövidített órák lesznek, és a 9.C műsorát fogjuk megtekinteni az udvaron. Eső esetén élő közvetítésen követhetitek a műsort az osztálytermekben.

Last modified on Tuesday, 05 October 2021 14:12
Thursday, 30 September 2021 14:07

Gyűjtés az állatok világnapjára

Október 4-8. között hozhatsz adományokat a MÁSA (Miskolci Állatsegítő Alapítvány) árva kis cicáinak és kutyáinak. A gyűjtést az állatok világnapja alkalmából szervezzük. Adományaidat az iskola portáján add le! Mit hozhatsz, hogy kényelmesebben és boldogabban éljenek? Kutya és macska eledelt (száraz táp, vagy konzerv), macskaalmot, takarókat, kutya és macska játékokat. 1931 óta október 4., Assisi Szent Ferenc mennyei születésnapja...

Last modified on Thursday, 30 September 2021 14:37
Tuesday, 28 September 2021 13:03

Önismereti foglalkozások a JEZSU-ban

Minden évfolyam figyelmébe! Önismereti csoportos foglalkozást indít az iskolapszichológusunk. A foglalkozások csütörtökön délután lesznek, 16-17 órakor. Életkor szerint beosztott csoportokat indítunk, jelentkezzetek bátran az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen. a Foglalkozások helye: Szent József épület 244-es szoba. Szeretettel vár Timi néni, Géczi-Bejczi Tímea, iskolapszichológus. A plakát IDE KATTINTVA letölthető.

Last modified on Tuesday, 28 September 2021 13:13
Monday, 27 September 2021 13:16

Parkolási lehetőségek a Nyílt napon

Tisztelt Vendégeink! Felhívjuk a gimnázium Nyílt napjára érkező családok figyelmét, hogy az iskola területén NINCS PARKOLÁSI LEHETŐSÉG. Kérjük, a gépjárműveket a külső parkolóban, illetve a környező utcákban helyezzék el. A zöld területeken a közlekedési szabályok értelmében tikos parkolni. Kérjük vegyék figyelembe a közlekedési táblákat. Köszönjük az együttműködést!

Kihez fordulhatsz, ha nem működik az ebédkártyád? Vagy ha elvesztetted a diákigazolványodat? Igazolás kellene? OKTV-re jelentkezel? A szekrénykulcsoddal van gond? A Titkárság és a Gazdasági iroda dolgozói szeretettel várnak ügyfélfogadási időben, és segítenek. Nézd meg, milyen problémával hova fordulj!
TITKÁRSÁG (Ügyfélfogadási idő):

Last modified on Wednesday, 22 September 2021 14:08

A JEZSU belső parkolóit a tanárok és munkatársak számára tartjuk fenn. Diákok a házirend értelmében nem használhatják a parkolót.
Az iskola területén a mobiltelefon használat nem engedélyezett, kizárólag tanári felügyelettel tanórán, illetve egyéni tanulási időben a könyvtárban. Egyéb esetben elvesszük és csak a szülőnek adjuk vissza.

Last modified on Tuesday, 21 September 2021 14:56
Monday, 20 September 2021 14:51

ÜGYFÉLFOGADÁSI IDŐ A JEZSU TITKÁRSÁGON

Kedves JEZSU Közösség! Személyes ügyintézés a titkárságon szeptember 20-tól:
Hétfőtől csütörtökig: 7:30-10:00 és 12:30-16:00, illetve pénteken 7:30-12:00 időpontokban.
Hétfőtől csütörtökig 10:00-12:30 között NINCS ÜGYFÉLFOGADÁS!
Köszönjük az együttműködést!

Last modified on Monday, 20 September 2021 15:13

Dobd a szívecskébe a kupakot! A JEZSU-NASI előtti szívecskébe dobálhatod a kupakokat. Jótékony cél támogatására fogjuk használni, és még a természetbe is kevesebb műanyag kerül. Van ötleted, hogy mi legyen az a jótékony cél? Jelezd az osztályfőnöködnek! Köszönet Tóth Tamásnak, a JEZSU-NASI tulajdonosának, hogy beszerezte és felállította számunkra a kupakgyűjtő szívet!

Last modified on Monday, 20 September 2021 14:33

P. Holczinger Ferenc SJ igazgató atya szülőkhöz írt levelének fő témái: a közösség újjáépítése, korszerűsítések, forgalmi rend az iskola területén, a tanévben ránk váró programok és azok jelentősége, minőségi tanítás, idegen nyelvek, házirend, tantervi követelmények, minimum teljesítmény, Szent Ignác év. A levél teljes terjedelmében IDE KATTINTVA letölthető (PDF)

Tisztelt Szülők!
A 2021-2022. tanévet bizakodással kezdtük, az a jó hír lelkesített bennünket, hogy a pandémia megpróbáltatásai után ismét az iskolai tantermekben...

Last modified on Sunday, 19 September 2021 15:54
Friday, 17 September 2021 07:52

Parkolás a sportnapon

Kedves Szülők! Szeptember 18-án, a sportnapon, a főzéshez szükséges eszközöket gépjárművel reggel 8:30-ig tudják behozni az iskola területére. Az iskola területére a sportnap ideje alatt 8:30 után ne hajtsanak be, parkolási lehetőség nincs. A kipakolás, vagyis 8:30 után a gépjárművekkel el kell hagyni az iskola területét, a belső parkolókat is. A templomtér nyitva lesz, továbbá a Szent György Csarnok parkolójában, illetve a környező utcákban lehet parkolni, a közlekedési szabályok betartásával. A zöld területeken az iskolában, és a környéken tilos parkolni! Útvonal a Szent György Csarnok parkolója felé (kézzel rajzolt térkép) IDE KATTINTVA megtekinthető.

Last modified on Tuesday, 16 November 2021 09:47
Thursday, 09 September 2021 13:50

Parkolás a szülői értekezlet ideje alatt

Tisztelt Szülők! A szülői értekezlet ideje alatt a kapukat megnyitjuk, parkolás céljára elérhető lesz a templomtér, és rendelkezésre állnak korlátozott számban az iskola területén lévő parkolók. Kérjük, a környező utcákban, a közlekedési szabályok betartásával parkoljanak. Arra is felhívjuk a figyelmet, hogy mind az iskola területén, mind azon kívül TILOS a ZÖLD TERÜLETEKRE parkolni! Köszönjük együttműködésüket!

Last modified on Thursday, 09 September 2021 14:03
Wednesday, 08 September 2021 14:32

Sportnap - szeptember 18.

Az 5-9. évfolyamok részére szeptember 18-án, szombaton tartjuk hagyományos JEZSU Sportnapunkat az iskolában. Kezdés: 8:30-kor. A közösségi program a diákok számára kötelező tanítási napnak számít! Ez a tanévben az első közösségi szombat, melyre, mint mindig, szeretettel várjuk diákjaink családtagjait is.  Remek sportolási lehetőségekkel készülünk minden korosztály számára. Nagyon jó lesz újra együtt mozogni, beszélgetni, nevetni, találkozni!

Last modified on Wednesday, 08 September 2021 15:14

Örömmel tapasztalhatjuk, hogy a reggeli érkezés megkönnyítésére kialakított ÚJ FORGALMI REND kiépítése és az új parkoló építésében jelentős haladás történt. Fontos, hogy az új közlekedési szabályokat mindenki tartsa be, és mind a gyalogosok, mind a gépjárművezetők fokozott óvatossággal közlekedjenek a fiúkollégium körül. Felhívjuk a közösség tagjainak figyelmét, hogy sárga felfestéssel megjelölt területet járdaként, a gyalogos átkelőhelyet a fiúkollégium előtt pedig átkelésre kell használni. Az autóval érkezők a gyerekeket a fiú kollégium előtti 60m-es, sárgával felfestett szakaszon tegyék ki, és csak rövid ideig tartózkodjanak ezen a szakaszon.
A fiúkollégium mögötti kiszállás nem biztonságos, de nem is praktikus a gyerekek számára. Kérjük még, hogy a körforgalom közlekedési szabályait maradéktalanul tartsák be.
Az eddig elvégzett munkálatok: ...

Last modified on Wednesday, 08 September 2021 13:00
Friday, 03 September 2021 12:31

Szülői értekezlet időpontok

Kedves JEZSU közösség! A tanév első szülői értekezletének időpontja: 6-8. évfolyam - szeptember 10. péntek 17:00 óra, 9-12. évfolyam - szeptember 17. péntek 17:00 óra. A 12. évfolyam számára a szülői értekezlet egy évfolyamszintű, közös tájékoztatóval kezdődik 17:00 órakor, jó idő esetén az udvaron, rossz idő esetén a Seregély teremben. Amennyiben az osztályfőnök a szülői értekezletet más időpontban tartja (pl. a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson való részvétel miatt, a szülőknek külön értesítést küld.

Last modified on Friday, 03 September 2021 12:47
Thursday, 02 September 2021 16:55

Tehetséggondozó foglalkozások - októbertől

Kedves Negyedikes és Nyolcadikos Diákok! Várhatóan október elejétől indítjuk a tehetséggondozó foglalkozásainkat magyar és matematika tantárgyakból. A további részleteket hamarosan közöljük itt, a jezsu.hu honlapon. Addig is, jó tanulást kívánunk!

Last modified on Thursday, 02 September 2021 17:22
Thursday, 02 September 2021 13:05

Ügyfélfogadás rendje a Gazdasági irodában

2021.09.06. hétfőtől a Gazdasági iroda ügyfélfogadási rendje: Hétfőtől csütörtökig7:30-tól 8:00-ig és 11:00.től 16:00-ig. Ezeken a napokon 8:00-11:00-ig NINCS ügyfélfogadás! Pénteken 7:30tól 12:00-ig van ügyfélfogadás, 12:00-től ZÁRVA tartuk. Kérjük a JEZSU egész közösségét, a kedves szülőket, diákjainkat, a tantestület tagjait és munkatársainkat, hogy kizárólag a megjelölt ügyfélfogadási időben keressenek bennünket. Örömteli, gördülékeny tanévkezdést kívánunk!  A Gazdasági iroda dolgozói

 

Last modified on Thursday, 02 September 2021 13:34
Friday, 27 August 2021 12:55

Online adategyeztetés szeptember 3-ig!

Tisztelt JEZSU-s Szülők! Kérjük, szeptember 3-ig végezzék el az adategyeztetést. IDE KATTINTVA érik el az on-line felületet, amely tartalmazza az iskolánkba járó gyermek és a szülők adatait. Kérjük, akik az előző tanévekben már kitöltötték az adatlapot most ellenőrizzék le, hogy történt-e változás az adatokban a korábban megadotthoz képest, és javítsák, aktualizálják az adatokat. Új diákjaink családjaitól azt kérjük, hogy töltsék ki az adatokat. BELÉPÉS A FELÜLETRE A GYERMEK OKTATÁSI AZONOSÍTÓJÁVAL ÉS...

Last modified on Friday, 27 August 2021 13:20
Page 1 of 8