• Programok
  • Hírek
  • Aktuális hírek

A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda takarító munkatárs jelentkezését várja a Szent Erzsébet Leánykollégiumba. A pályázati kiírás IDE KATTINTVA olvasható. Jelentkezési határidő: 2023. május 10.

A Jezsuita Gimnázium parkjában és a környékén található zöldövezetben a szárazság miatt szigorúan tilos tüzet gyújtani. A tűz nemcsak a növényzetben tesz kárt, hanem elpusztítja a bozótban megbújó, nemrég született kis állatokat, sünikéket, mezei állatkákat, a kikelő kis madarak fészkeit. Kérjük diákjainkat és a környéken élőket, hogy fokozottan vigyázzanak a környezetre, és semmiképpen ne gyújtsanak tüzet. Amennyiben tüzet észlelnek, azonnal értesítsék a 112 telefonszámot.

Last modified on Tuesday, 21 March 2023 12:19

Kedves Diákok! A Húsvét előtti iskolai lelkinapot március 30-án csütörtökön tartjuk. Reggel 8.00-kor kezdődik, és közös misével zárul, ami kb. 12.30-kor fejeződik be. Az ebédelésnél majd nyilván várni kell, úgyhogy gondoljátok át, és CSAK ABBAN AZ ESETBEN RENDELJETEK  ebédet, ha kivárjátok a sort, hogy ne menjen kárba az étel.

Last modified on Monday, 20 March 2023 10:43

Kedves Diákok! A TUDOMÁNY, TÁRSADALOM, SPIRITUALITÁS TÉMAHÉT célja, hogy a tantermi oktatás kereteit egy kicsit kitágítsuk és a vendég előadók által új, érdekes, izgalmas dolgokat tudjunk meg a világról.  A héten lesznek olyan nyitott programok, amelyekre várjuk az érdeklődő jelentkezőket. Nagyon fontos, hogy a jelentkezési szándákodat mindig egyeztesd az órát tartó tanároddal! Csak akkor vehetsz részt, ha ő elenged az óráról. Kérem ebben a megértéseteket és együttműködéseteket. A hét teljes programját IDE KATTINTVA nézheted meg. A programokra EZEN A LINKEN tudsz jelentkezni. A Kínai napra a jelentkezés külön történik, ITTTartalmas és jó szórakozást kívánok! Üdvözlettel, Dr Bukovszki Edit nevelési igazgatóhelyettes

 

 

Last modified on Friday, 17 March 2023 13:09
Friday, 17 March 2023 08:40

Jelentkezés a Kínai nap programjaira

Kedves 5-11. évfolyamos Diákok! Indul a jelentkezés a Kínai napra. A program  2023. március 21.-én a 4. órától a 7. óra végéig tart, jelentkezési határidő: március 19. vasárnap 20:00 óra. IDE KATTINTVA tudsz jelentkezni. Mindenképpen beszéld meg  tanáraiddal, hogy biztosan elengedjenek az adott órákról!  Helyszín: Magis udvar. Idő: Kedd 10:50--14:50. Program: Kínai írásjelek rajzolása, evőpálcika használata,  játékok és érdekességek a kínai kultúráról.

Last modified on Friday, 17 March 2023 09:13
Friday, 17 February 2023 12:47

Órarend változás hétfőn és szerdán

Szerdán 1. és 2. órában a hamvazószerdai szentmisén veszünk részt. Ezért hétfőn, a H1 és H2  órákban tanítás lesz. A szerdai mise két tanítási órát érint, de hétfőn csak egy órát tudunk bepótolni. Lesz olyan osztály, aki a szerdai elsőt és lesz olyan aki a szerdai második órát. A hétfői első órák órarendje ITT megtekinthető. Kérjük diákjainkat, hogy az alábbi órarend szerint készüljenek és pakoljanak a hétfői 1. órára:

Last modified on Monday, 27 February 2023 18:00
Thursday, 16 February 2023 10:53

JDSE tagdíj nyilvántartás - regisztráció

Kedves Szülők! A Jezsuita Diáksport Egyesület a 2022/2023. II. félévétől (2023. február hónaptól) a JDSE tagdíjak nyilvántartására, kezelésére és befizetésére új webes felületet vezet be, mely megkönnyíti a JDSE tagdíjak online befizetését, nyilvántartását és kezelését mind az egyesület, mind a szülők számára.Kérjük, regisztráljanak az új felületen! IDE KATTINTVA részletes információt  találnak a regisztráció menetéről, a tagdíjbefizetésről illetve az egyéb kérdésekkel kapcsolatos témákról. Köszönjük együttműködésüket! A JDSE tagdíj nyilvántartó felület IDE KATTINTVA elérhető.

Kedves Szülők! Közös célunk, hogy az iskolában zavartalanul és biztonságos körülmények között folytatódjon a tanulás, és hogy mind a gimnáziumban, mind a kollégiumban a lehető leghatékonyabban megelőzzük a halmozott megbetegedéseket. Kérjük, IDE KATTINTVA olvassák el az iskolavédőnő levelét, melyben hasznos támpontokat ad a megbetegdések megelőzéséről, valamint arról, hogy a szülők és a diákok hogyan működjenek együtt az iskolával annak érdekében, hogy minél kevesebben kapják el az ilyenkor gyakori légúti és egyéb fertőzéseket. Köszönjük együttműködésüket!

Last modified on Friday, 10 February 2023 11:00
Tuesday, 07 February 2023 08:29

DVTK Aréna tiszteletjegy igénylés

DVTK - Hun-Therm – E.ON ELTE-BEAC (Magyar Kupa negyeddöntő) (február 16.), DVTK - Hun-Therm – Sopron Basket (február 19.), DVTK - Hun-Therm – Perfumerias Avenida Salamanca (Euroliga) (február 22.)
Jelentkezés ingyenes tiszteletjegyért Molnár Attila tanár úrnál csütörtök délig! A jegyigényléshez szükséges adatok:

Tuesday, 31 January 2023 21:48

VAN EGY ÁLMUNK…

Hisszük, hogy a jövőt és a közjót szolgálja. 1 .…hogy diákjainknak és pedagógusainknak továbbra is biztosítani tudjuk a minőségi, 21. századi környezetet a tanuláshoz, a tanításhoz és a neveléshez.

Last modified on Tuesday, 31 January 2023 22:56

A 2023. január 21-én megírt dolgozatok megtekintésének időpontja: 2023. január 27. (péntek) 8.00 – 16.00. A hivatalos javító kulcstól való eltérés esetén az értékelésre írásban észrevétel tehető, amelyet a megtekintést követő első munkanap végéig, 2023. január 30. (hétfő) 16 óráig adhatnak le az iskolában. A Tanulói észrevételi lap IDE KATTINTVA  letölthető, és kitöltve a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre a fenti időpontig beküldhető, valamint nyomtatott formában az iskolában, a Titkárságon is leadható. Az írásbeli vizsga eredményét közlő hitelesített Értékelő lapot a megtekintést követően átvehetik, vagy február 10-ig a jelentkezési lapon megadott címre postázzuk.

 

Last modified on Thursday, 26 January 2023 15:43
Tuesday, 24 January 2023 11:59

Január 30 - tantestületi értekezlet

Január 30-án a tanári kar számára tantestületi értekezlet lesz az iskolában. A diákoknak nem lesz tanítás. A kollégisták 30-án hétfőn költöznek be a kollégiumba.

Last modified on Saturday, 28 January 2023 14:00
Thursday, 19 January 2023 13:38

Magyar kultúra napja - január 20. péntek

Január 20-án pénteken - előrehozva 22-éről - ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját a 2. óra utáni szünetben. A rövid megemlékezést a Magis udvaron tartjuk, eső esetén a tantermekben, az Iskolarádió segítségével.

A központi írásbeli vizsga időpontja: 2023. január 21. (szombat) 10.00 óra. Kérjük, hogy a vizsga napján a diákok legkésőbb 9.20 – 9.35 között érkezzenek meg. A felvételizők szülei az iskolaudvarig kísérhetik a tanulókat. A vizsga lebonyolításról IDE KATTINTVA olvashatnak bővebben. Minden felvételiző

Last modified on Tuesday, 24 January 2023 12:26

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter MINISZTERI ELISMERŐ OKLEVELET adományozott Bakosné Vass Krisztinának,  a JEZSU iskolavédőnőjének. Az oklevelet Dr Takács Péter egészségügyi államtitkár adta át, aki köszöntőbeszédében kiemelte: a hétköznapok taposómalmában mindenkinek nehéz, hogy a mindennapi kihívások ne vonják el a figyelmet arról, hogy milyen fantasztikus hivatás az egészségügyi dolgozóké, hisz az egészségügyben dolgozni, a gyógyulásért tenni az egyik legnagyszerűbb és a társadalom összetartásában egyik legnagyobb szerepet játszó munka....

Last modified on Monday, 05 December 2022 10:12

Kedves Szülők! Lehet jelentkezni fogadóórára azokhoz a tanárokhoz, akik a november 7-i fogadóórán nam voltak elérhetőek. A jelentkezési felületen IDE KATTINTVA foglalhatnak időpontot november 22. (kedd) 12:00 órától november 24. (csütörtök) 10:00 óráig. Szeretettel várjuk Önöket november 24-én 16:00 órakor a szaktanári fogadóórán. Ha az Ön által keresett pedagógus nem szerepel a jelentkezési felületen, kérjük, e-mailen egyeztessen időpontot az illető szaktanárral.

Last modified on Tuesday, 22 November 2022 10:25

Helyére került a használt sütőolaj gyűjtő konténer, ahová elhelyezhetitek a vasárnapi rántotthús után megmaradt használt olajat! A fiú kollégium Spar felőli sarkánál van, hogy akár reggel is, a Kiss&Ride-on megállva el tudják helyezni benne az  az otthon képződött használt olajat és sütő zsiradékot. Nem kell öntögetni, hanem lezárt PET palackban, befőttes üvegben, vagy eredeti csomagolásban dobjuk bele a tartályba. A szelektív sütőolaj gyűjtő rendszert – a CSEPPETSEM! PROGRAM keretében a Biotrans Kft. helyezi el a gimnáziumban, és a rendszeres begyűjtést is ők végzik majd. A gyűjtés bevételt hoz az intézménynek is, hiszen a begyűjtött olajért 35 Ft-t fizetnek literenként...

Last modified on Monday, 14 November 2022 11:33
Friday, 11 November 2022 14:14

JDSE díjak befizetése, számlázás

Kedves Szülők! A szeptemberi és októberi JDSE tagdíj számlákat e-mailben küldtük el Önöknek, kérjük, szíveskedjenek átutalni a számlán szereplő összeget.
Kérjük Önöket, hogy 1.Egyszerre csak egy havi tagdíjat, vagyis az aktuális számlán szereplő összeget utalják, ugyanis ...

Last modified on Friday, 11 November 2022 14:30

Nemcsak az ötödikeseknek lehet JEZSU mellénye! Te is rendelhetsz XXS-től XXL-ig minden méretben. November 7-től 18-ig felpróbálhatod a portán a prototípust, és leadhatod a rendelést. Meleg, elegáns, és az biztos, hogy a világon senki másnak nem lesz ilyen, csak a JEZSU-s diákoknak! Anyaga pamut-acryl keverék lesz, ne izgulj, nem fog szúrni! 

Last modified on Tuesday, 08 November 2022 11:33

November 3-tól behozhatjátok a vasárnapi rántotthús után megmaradt használt olajat! A JEZSU területén, a Loyola étterem melleti kukáknál olajgyűjtő tartályt helyezünk el, melybe az otthon képződött használt olajat és sütő zsiradékot lehet kidobni. Nem kell öntögetni, hanem lezárt PET palackban, befőttes üvegben, vagy eredeti csomagolásban dobjuk bele a tartályba. A szelektív sütőolaj gyűjtő rendszert – a CSEPPETSEM! PROGRAM keretében a Biotrans Kft. helyezi el a gimnáziumban, és a rendszeres begyűjtést is ők végzik majd. A gyűjtés bevételt hoz az intézménynek is, hiszen a begyűjtött olajért 35 Ft-t fizetnek literenként...

Last modified on Monday, 14 November 2022 11:16
Thursday, 13 October 2022 13:13

JDSE díjak befizetése

Kedves JEZSU-s Szülők! Mint az a szülői értekezleten is elhangzott, 2022/23-as tanévben megváltozott a Jezsuita Diáksport Egyesület (JDSE) tagdíja: Az alap tagdíj 1500 Ft havonta, melyet utólag, a tárgyhót követő hónap 15-ig számlázunk ki. A számlát e-mailben küldjük el a tanuló nyilvántartásban szereplő szülői e-mail címre. Minden diákunk tagja a JDSE-nek, ezért ez a díj minden diákra vonatkozik. A JEZSU-ban edzésre járó sportolók az alap tagdíjon felül további, emelt összegű tagdíjat is fizetnek, attól függően, hogy hetente hány óra edzésre járnak. Kérjük minden sportoló diák szüleit, sürgősen ...

Last modified on Monday, 17 October 2022 09:30
Tuesday, 11 October 2022 07:25

Jógaóra JEZSU-s lányoknak

JEZSU-s lányok számára! A JDSE szervezésében minden szerdán jógaóra 16:30-17:30 között az Ádám János teremben Szarka Mónika vezetésével. Első alkalom: 2022. október 12! Mindennapi testnevelésként elszámolható, és még a gerincednek is jót tesz!

Thursday, 06 October 2022 07:52

Változott a tanév és a szünetek rendje

A Kormány 368/2022. rendeletében módosította a tanév rendjét: a téli szünetet 4 nappal meghosszabbította, így az január 8-án (vasárnap) ér véget. A tanév végét június 16-ra határozta meg. A szünetek/tanítási napok átrendezése miatt az őszi szünet, (november 2.,3.,4.) nem adható ki.
Iskolánk munkarendje a következőképpen alakul: október 28. péntek tanítás nélküli munkanap - tanári reflexiós nap. Október 29-től november 1-ig munkaszüneti és pihenőnapok. November 2. szerda tanítási nap, amely a 9-12. évfolyamosok számára a harmadik órával kezdődik, 9.55-kor. Az 5-8. évfolyamosok számára reggel a szokásos időben az 1. órával 8- órától kezdődik a tanítási nap. A JEZSU Naptárban a tanév éves munkarendje megtekinthető.

Last modified on Thursday, 06 October 2022 09:13
Thursday, 22 September 2022 08:36

Az ebédelés rendje a 2022-23. tanévben

Kedves JEZSU-s Diákok! Kérjük, tanulmányozzátok az ebédelés rendjét IDE KATTINTVA. A táblázat nem egyszerű, hiszen minden diákunk programját figyelembe véve készítettük el. Kérjük, fegyelmezetten tartsátok be ezt a rendet, különösen a 25 perces szünetekben, hogy ne legyen zűrzavar, tumultus, hanem kulturáltan, kellemesen tudjanak ebédelni azok is, akiknek csak 25 perc áll rendelkezésükre. Ha rendkívüli esetben más időpontban kell ebédelned (pl. valamilyen verseny, program miatt), keresd a programot szervező tanárt! Köszönjük, hogy nagylelkűen együttműködtök és a rend betartásával segítitek az ebédelés zökkenőmentes lebonyolítását!

Last modified on Friday, 23 September 2022 14:51
Tuesday, 20 September 2022 08:39

Ötödikes úszás óra - felmentési kérelmek

Kedves Szülők! Az ötödikesek kötelező úszás órája alóli felmentési kérelmeket kérjük, legkésőbb szeptember 30-ig küldjék el a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  e-mail címre. A szülő által megfogalmazott felmentési kérelemhez csatolni kell az egyesületi igazolást is, (csak vízilabda, öttusa, szinkronúszás, úszás, kajak-kenu sportágakban). Aki már nem aktív sportoló a felsorolt sportágakban, de úszásvizsga igazolással rendelkezik, és annak alapján szeretne felmentést kapni, annak az iskolában először úszás felmérésen kell részt vennie.  A felmérés eredménye alapján fogunk dönteni a felmentéséről. Köszönjük együttműködésüket.

Last modified on Tuesday, 20 September 2022 11:25
Friday, 16 September 2022 18:01

CSENGETÉSI REND

Felhívjuk a Diákjaink és Szüleik figyelmét a Csengetési rend megváltozására. A 7. óra is 45 percig tart. A rövidített órás rend nem változott. A Csengetési rend IDE KATTINTVA letölthető.

Last modified on Saturday, 17 September 2022 07:52

Kedves JEZSU-s diákok! Tizenkilenc sportolási lehetőséget ajánl a JDSE számotokra a 2022/23-as tanév második félévében is. ITT A TÁBLÁZAT, melyben biztosan mindenki talál valami kedvére valót, ami illik az egyéniségéhez és a céljaihoz. Érdemes jó alaposan átböngészni a szüleitekkel együtt! Ezek a sport tevékenységek beszámíthatók a mindennapos testnevelés igazolásához is. Válasszatok kedvetekre, és jelentkezzetek! Szeretettel várunk, mozogjunk együtt!

Last modified on Thursday, 02 February 2023 11:30

Kedves Szülők, Diákok, Tanárok, Munkatársak! Jó tudni, kihez fordulhatunk ügyeinkkel és mikor!,...ha nem működik az ebédkártya? Vagy ha elvesztetted a diákigazolványodat? Igazolás kellene? OKTV-re jelentkezel? A szekrénykulcsoddal van gond? A Titkárság és a Gazdasági iroda dolgozói szeretettel várnak ügyfélfogadási időben, és segítenek. Nézd meg, milyen problémával mikor, hova fordulhatsz!
TITKÁRSÁG:

Thursday, 25 August 2022 13:48

Adategyeztetés határideje szeptember 1!

Minden diákunkat és szüleiket kérjük, hogy szeptember 1. előtt végezzék el az adategyeztetést IDE KATTINTVA! A nevelési igazgatóhelyetes asszony kérése a szülőkhöz:
Tisztelt Szülők! Kérjük régi diákjaink szüleit, akik már előző években is kitöltötték az adatlapot, ellenőrizzék, és amennyiben változás történt, frissítsék az adatokat. Új diákjaink szüleit pedig arra kérjük, hogy TÖLTSÉK KI az adatlapot. Belépés a felületre IDE KATTINTVA a gyermek oktatási azonosítójával és születési dátumával. HATÁRIDŐ: 2022. SZEPTEMBER 1. CSÜTÖRTÖK! Az Adategyeztetés online felület...

Last modified on Thursday, 25 August 2022 14:30

A SZINVAVÖLGYI MŰVÉSZETI ISKOLA bemutatkozó alkalmára várjuk az ötödikeseket, a néptánc fakultáció iránt érdeklődőket, a zeneiskolásokat és a szülőket 2022. szeptember 1-jén, 11:50-kor a táncterembe. A már hagyományosan megrendezett alkalmon bemutatkoznak az órarendbe beépített néptánc tanításával foglalkozó tanárok, és rövid zenés előadás keretében megismerhetjük  a Szinvavölgyi iskola zeneiskolai tagozatának kínálatát, valamint oktatóit. Tájékoztatót kapunk a jelnetkezési lapok kitöltéséről és a művészeti oktatáshoz kapcsolódó térítési díjakról, valamint

Last modified on Wednesday, 24 August 2022 20:29
Wednesday, 24 August 2022 11:39

Tankönyvosztás és egyebek - szeptember 1.

Kedves JEZSU Közösség! Szeptember 1-jén lesz a TANKÖNYVOSZTÁS mindenkinek! A nap programja: Négy osztályfőnöki óra lesz, köztük 15 perces szünetek. 12:45-től EBÉD, a beosztást hirdetjük. Ebéd után NAPKÖZI a szokásos rend szerint.

 
 
Last modified on Wednesday, 24 August 2022 11:59

Augusztus 29-30-án ismerkedési tábor lesz az ötödikeseknek! A részletes tudnivalókat az osztályfőnököktől: Lenkei Zsanett, Paholics Erzsébet tanárnőktől és Tóth Tibor tanár úrtól kapják meg az osztályok.

Last modified on Friday, 19 August 2022 15:39
Friday, 19 August 2022 09:03

Veni Sancte

Augusztus 31-én délután 5 órakor Veni Sancte szentmisében kérjük az Úr áldását az új tanévre. A szentmisét a Magis udvaron tartjuk. Kérjük, hozzatok ivóvizet, és védekezzetek a tűző nap ellen sapkával, napernyővel. Szeretettel várjuk a JEZSU közösségét, hogy hálát adjunk az új tanévért és kifejezzük bizalmunkat - “akik az Úrban bíznak, új erőre kapnak, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak el, járnak, és nem fáradnak el.” (Iz 40,31).

Last modified on Monday, 05 September 2022 09:59

A Miskolci Egyetem történelem könyvtára várja IKSZ-es diákok segítségét július 18-29. között. Oktatói segítséggel/irányítással könyvek pakolása a feladat, emellett az oktatók szívesen beszélgetnek a diákokkal a történelem szakkönyvtárról, bibliográfiai ismeretekről, illetve igény esetén emelt szintű történelem érettségire való felkészítést is szerveznek az érdeklődő IKSZ-es diákok számára. Jelentkezés:...

Last modified on Sunday, 10 July 2022 13:38

Kedves JEZSU Közösség! A nyári szünetben a Titkárságon személyes ügyintézésre (dokumentumok leadása, átvétele, stb.) minden SZERDÁN 8:00-12:00-ig van lehetőség. Sürgős ügyekkel illetve kérdéseikkel forduljanak hozzánk a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen, vagy keressenek bennünket telefonon. Kellemes nyarat kívánunk! 

Last modified on Monday, 04 July 2022 14:21
Page 1 of 8