• Programok
  • Hírek
  • Pályázati felhívások
  • Alanyi jogon járó külföldi nyelvtanulás lehetőség 9. és 11. évfolyamosoknak

Alanyi jogon járó külföldi nyelvtanulás lehetőség 9. és 11. évfolyamosoknak

Tisztelt Szülők! A Kormány 2019. február 6-i döntése értelmében a 2019/2020-as tanévben nappali tagozatos, gimnáziumi és szakgimnáziumi képzésben, 9. vagy 11. évfolyamban tanulók kéthetes egyéni vagy csoportos nyelvtanulásban vehetnek részt. A program teljes költségét az állam vállalja, a program logisztikai szervezését a Tempus Közalapítvány végzi. A nyelvi programban az érintett tanulók alanyi jogon vehetnek részt, a támogatás elnyerésére azonban pályázni kell. Az igényfelmérő lap ITT LETÖLTHETŐ. A kitöltött igényfelmérőlap leadásának határideje 2019. 10. 08. A lapot a diákok nyelvtanáraiknak adják le. A program keretében a Nemzeti alaptanterv alapján tanulható első idegen nyelvek (angol, német, francia, kínai) célországaiban (Ausztriában, Németországban, az Egyesült Királyságban, Máltán, Írországban, Franciaországban és Kínában) vehetnek részt a tanulók nyelvtanulásban. A célországokban történő nyelvtanulás három formában valósulhat meg:

 

  • a hazai középiskolák (fenntartók) által szervezett csoportos kiutazás[2] és részvétel a minősített külföldi nyelviskolák által kínált nyelvtanfolyamon az adott tanévet követő nyári szünetben;
  • tanulók egyéni kiutazása és részvétele a minősített külföldi nyelviskolák által kínált nyelvtanfolyamon az adott tanévet követő nyári szünetben;
  • a hazai középiskolák által a partnerintézményekkel közösen szervezett projektalapú mobilitás a célországokban az április 1-től november 1-ig terjedő időszakban. E mobilitásoknak is a tanulók idegennyelv-tudásának fejlesztése a fő célja.

A pályázat feltétlei még nem ismertek, a részletek kidolgozása folyamatban van. Jelenleg az igényfelmérés zajlik, melynek érdekében a diákoknak igényfelmérő lapokat osztottunk ki, (a dokumentumot a honlapon is elérhetővé tesszük). Kérjük, hogy amennyiben érdeklődnek a program iránt, töltsék ki az igényfelmérő lapot, írják rá, hogy az egyéni vagy a csoportos tanulási forma érdekli-e Önt/Önöket. Az igényfelmérő lap nem kitöltése nem feltétele a pályázaton való részvételnek és nem is jelenti az automatikus részvételt, sokkal inkább segítség a pályázati részletek kidolgozásához, illetve a pályázat megvalósításához.

A kitöltött igényfelmérőlap leadásának határideje 2019. 10. 08. A lapot a diákok nyelvtanáraiknak adják le.

A programról további tájékoztatást az alábbi linken találnak: https://tka.hu/nyelvtanulas

 

Last modified on Monday, 10 February 2020 12:05