Print this page

Indul a Jezsu vitorlás „szakosztály” - hívjuk a vitorlázó szülőket és öregdiákokat

Ahogy ősszel és tavasszal egy-egy napos kerékpár túrákat szervezünk, úgy szervezhetünk egy-egy napos vitorlázást a Tisza-tavon, ahol a diákok megismerkedhetnek a szelekkel, a ráhangolódással, az együttműködéssel. Nyaranta pedig vitorlás táborokat szervezhetünk majd, akár más táborainkkal együttműködve. Keressük azokat a szülőket és öregdiákokat, akik segíteni szeretnék az új szakosztály elindítását. 1. akik rendelkeznek...

vitorlás kishajóra és kisgéphajóra érvényes valamilyen vezetői engedéllyel, 2. akik rendelkeznek nehéz pótkocsira érvényes „E”-s kiegészítő jogosítvánnyal (pl. B-E) 3. akik rendelkeznek bármilyen vitorlás csónakkal, vagy kishajóval, 4. akik pénzadománnyal tudják lefaragni az elindulás többszázezres költségét,  5. akik bármilyen más módon segítenék a Jezsu induló vitorlás életet.

A vitorlázás egy olyan sport, ahol szükség van az állóképességre, de nem a nyers erő dominál. A vitorlázás lelke a ráhangolódás, az együttműködés. A szelet nem tudjuk irányítani, és egészen szembe menni vele lehetetlen. De ügyes alkalmazkodással és kemény munkával meglovagolhatjuk a szelet. A szél és a hajó figyelmes találkozásából örömteli szabadság fakad.

Egy örömteli felajánlásnak hála, iskolánk használatra megkap egy 26 lábas (~8 m), hat személyes vitorlás kishajót több millió forint értékben. Viszont ezt a kishajót még utánfutón haza kell vontatnunk Magyarországra, ami legalább 350 ezer forint benzin és kompoköltséggel jár. De nem riadunk vissza.

Ezzel a kishajóval szeretnénk bevezetni a vitorlázását is iskolánk sportos életébe. Ahogy ősszel és tavasszal egy-egy napos kerékpár túrákat szervezünk, úgy szervezhetünk egy-egy napos vitorlázást a Tisza-tavon, ahol a diákok megismerkedhetnek a szelekkel, a ráhangolódással, az együttműködéssel. Nyaranta pedig vitorlás táborokat szervezhetünk majd, akár más táborainkkal együttműködve.

Szükségünk van még segítségre ahhoz, hogy ez megvalósulhassunk. Keressük tehát azokat a szülőket és öregdiákokat, akik valamilyen módon tudják segíteni az új hagyomány elindítását. Keresünk tehát olyanokat,

  • akik rendelkeznek vitorlás kishajóra és kisgéphajóra érvényes valamilyen vezetői engedéllyel,
  • akik rendelkeznek nehéz pótkocsira érvényes „E”-s kiegészítő jogosítvánnyal (pl. B-E)
  • akik rendelkeznek bármilyen vitorlás csónakkal, vagy kishajóval
  • akik pénzadománnyal tudják lefaragni az elindulás pár százezres költségét
  • akik bármilyen más módon segítenék a Jezsu induló vitorlás életet

Kérjük, hogy ha bármiben tud segíteni nekünk - hiszen nagy szükségünk van rá - keresse meg Elek László SJ-t emailben (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) vagy telefonon (30 503-32-84).

Elek László SJ

Last modified on Wednesday, 23 September 2020 08:54