A megszentelt élet

Ha a XXI. századi ember legjellemzőbb tulajdonságait akarnánk kiemelni, biztosan köztük lenne az önmegvalósítás iránti igény, a boldogságvágy, de az elköteleződés csak nagyon kevesekre jellemző. Ez az oka annak, hogy a házasságkötések száma egyre kevesebb, az ideje pedig későbbre tolódik. A papi és a szerzetesi hivatást pedig csak elvétve választják a fiatalok. Pedig Jézus erre vonatkozóan is nagyon biztató szavakat mond:
„Bizony mondom nektek, mindenki, aki értem és az evangéliumért elhagyja otthonát, testvéreit, anyját, apját, gyermekeit vagy földjét, százannyit kap, most ezen a világon... otthont, testvért, anyát, gyermeket és földet, az eljövendő másvilágban pedig örök életet.” (Márk 10,29-30). A megszentelt élet napját minden...

esztendőben Gyertyaszentelő Boldogasszonykor, február 2-án ünnepeljük. Adjunk hálát a szerzetesekért és a papokért, akik ki merték mondani az életre szóló IGEN-t az Istennek. És imádkozzunk azért is, hogy a fiatalok ne féljenek elköteleződni a házasság szentségében. Imádkozz ezen a héten azért, hogy megtaláld és legyél képes beteljesíteni azt a hivatást, amit az Isten neked álmodott. Hiszen csak így tudod megvalósítani önmagad, és csak így leszel felhőtlenül boldog!

Last modified on Sunday, 02 February 2020 21:01