2020 március - Ne féljetek.

Bizton megállapíthatjuk, hogy sem diák, sem tanár, sem egyetlen szülő nem élt át a mostanihoz hasonló helyzetet. Mindenki tele van kérdésekkel, feszültséggel, félelemmel, bizonytalansággal. Épp ezért gyógyírként hatnak II. János Pál pápa szavai: „Felszólítalak benneteket, hogy soha, de soha ne adjátok fel reményt, ...

soha ne kételkedjenek, soha ne fáradjatok el, és soha ne bátortalanodjatok el. Ne féljetek.
Ő, aki megélte a XX. század megannyi borzalmát, nem véletlenül tartotta ezt már a székfoglalójában is a legfontosabb üzenetnek.

Az előttünk álló hetek a kereszténységünk, az Istenbe vetett hitünk igazi próbái. Tegyünk tanúságot a körülöttünk élőknek azzal, hogy az alázat, az önfegyelem, az embertársamra való odafigyelés jellemez bennünket! És ne felejtkezzünk el két „igazi” csodaszerünkről: a böjtről és az imáról!

„Uram, eléd hozzuk betegeinket – vigasztalásért és gyógyulásért fohászkodunk. Legyél közel a szenvedőkhöz, főleg a haldoklókhoz. Vigasztald a szomorkodókat.
Adj bölcsességet és energiát az orvosoknak, kutatóknak; erőt minden nővérnek és betegápolónak ehhez a különösen nagy terheléshez. Imádkozunk mindazokért, akik szenvednek a pániktól. Mindazokért, akiket legyőz a félelem. Imádkozunk a viharban békességért, tisztánlátásért. Imádkozunk azokért, akik nagy anyagi károkat szenvednek, vagy ettől kell tartaniuk.
Jóságos Atyánk, mindenkit eléd hozunk, akiknek karanténban kell lenniük, magányosak és senkit nem tudnak átölelni. Töltsd el szívünket békéddel. És igen, kérünk azért, hogy ez a járvány visszahúzódjon, a számok csökkenjenek, újra minden a régi lehessen. Tégy minket hálássá minden egészséges napunkért.
Ne engedd, hogy elfelejtsük, hogy az életünk ajándék. Hogy egyszer meg fogunk halni és nem tudunk mindent kontrollálni. Hogy csak Te vagy örök. Hogy az életben annyi lényegtelen dolog van, ami gyakran túl hangosnak és fontosnak tűnik. Tégy minket hálássá mindazért, amit krízisek nélkül olyan könnyen figyelmen kívül hagyunk.
Bízunk Benned. Köszönjük.”
(Johannes Hartl)

Last modified on Monday, 16 March 2020 09:21