• Lelkiség
  • Heti gondolat
  • Új üzeneted érkezett - Mobiltelefon és Szentírás

Új üzeneted érkezett - Mobiltelefon és Szentírás

„Mi történne, ha úgy bánnánk a Szentírással, ahogyan a mobiltelefonunkkal bánunk? Ha mindig magunknál tartanánk? Ha visszaszaladnánk érte, amikor otthon felejtettük? Ha többször is fellapoznánk a nap folyamán? Ha Istennek a Szentírásban található üzeneteit úgy olvasnánk, ahogy a telefon sms-eit?

Világos, hogy paradox a párhuzam, de érdemes elgondolkodni rajta. Ha ugyanis Isten szava mindig szívünkben élne, semmilyen kísértés nem tudna eltávolítani minket Istentől, és semmilyen akadály nem térítene le minket a jó útról; le tudnánk győzni a bennünk és körülöttünk működő rossz mindennapos csábításait.” (Ferenc pápa)
Tegnap ünnepeltük Szentírás vasárnapját. Szent Jeromos azt mondja, hogy aki nem ismeri a Szentírást, nem ismeri Krisztust. Vonjuk össze a két dolgot: töltsd le a mobilodra az Evangelium365 vagy az AndroKat alkalmazást, és minden nap olvasd/hallgasd Isten igéjét! „Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem mindazon igével, mely Isten szájából származik.”(Mt 4)


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/jezsu/public_html/gimnazium/templates/wt_edu_pro/html/com_k2/templates/default/item.php on line 249
Last modified on Monday, 25 January 2021 09:11