• Lelkiség
  • Heti gondolat
  • „Ha akarod, te meg tudsz tisztítani engem!”

„Ha akarod, te meg tudsz tisztítani engem!”

Az emberek többsége csak akkor imádkozik, ha nagy bajban érzi magát, vagy valamit el szeretne érni. És a Szentírás még mintha bíztatna is erre: „Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek!” (Mt 7,7)
De ha az imáink nem találnak meghallgatást, akkor ...

megkérdőjelezzük az Isten jóságát, de gyakran még a létét is. Pedig az Isten jó, és mindig a javunkat akarja.
A vasárnapi evangélium leprása is nagy bajban volt, nagyon meg akart gyógyulni. Mégis alázattal, nem a saját akaratának teljesítését kérte Jézustól, hanem rábízta, hogy meggyógyítja-e: „Ha akarod, te meg tudsz tisztítani engem!” (Mk 1,40)
Igen, sokszor rosszul és rosszat kérünk. Olyat, ami nem szolgálná sem a magunk, sem a társaink javát. Meg kell tanulnunk helyesen imádkozni! Felfedezni az Úr jóságát, kifürkészni az Ő akaratát. Ezt a dicsőítő és hálaadó imában tehetjük meg leginkább. Ezen a héten tudatosan imádkozzuk: Istenem! Legyen meg a Te akaratod! És segíts, hogy azt megértsem és el is tudjam fogadni!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/jezsu/public_html/gimnazium/templates/wt_edu_pro/html/com_k2/templates/default/item.php on line 249
Last modified on Monday, 15 February 2021 13:27