Print this page

Tartsatok bűnbánatot!

„De ha nem tartotok bűnbánatot, ... elvesztek ti is mindnyájan.” (Lk 13,3). Huszonhét nappal ezelőtt, több mint 640 órája elkezdődött a nagyböjt. Azóta gondolkodtál már azon, hogy min kellene változtatnod az életeden, hogy közelebb kerülj Istenhez? Az ember életének nagy eseményeit ...

rendszerint megelőzi a felkészülés időszaka: a születés előtt 9 hónap, a házasság előtt a jegyesség, de a nyelvvizsgára és az érettségire is készülni kell, hogy jól sikerüljenek. Az egyházi ünnepek előtt sincs ez másként. Az elsőáldozásra és a bérmálkozásra hónapokon keresztül készülünk, a karácsonyt megelőzi az advent, a húsvétot a nagyböjt. Fontos, meghatározó időszakok ezek, ha nem használjuk ki ezt az időt, nem biztos, hogy lesz alkalmunk pótolni az elszalasztott lehetőséget.
Huszonhét nappal ezelőtt volt hamvazószerda, több mint 640 órája elkezdődött a nagyböjt. Azóta gondolkodtál már azon, hogy min kellene változtatnod, hogy közelebb kerülj az Istenhez? Tettél már lépéseket is azért, hogy ez megvalósulhasson? Ne késlekedj, mert „most van a kellő idő”, az Úr most kéri, hogy engesztelődjünk ki Vele. Minél több dolgod van, minél inkább úgy érzed, hogy erre te nem vagy képes, a Mennyei Atya annál nagyobb kegyelemmel fog eltölteni. Biztos lehetsz abban, hogy nem enged kudarcot vallani: megsokszorozza lelkierődet, megajándékoz örömével és békéjével. De ehhez TE is kellesz: az időd, az elszántságod, az akaratod!
Légy találékony! Lehet, hogy arra van szükséged, hogy naponta 10 percig csendben imádkozz, lehet, hogy a Szentírás olvasása vagy a keresztút végig elmélkedése visz közelebb az Istenhez. Lehet, hogy a természetben sétálva találkozol az Úrral. A lényeg, hogy ne késlekedj, élj a lehetőséggel!