Őrizd a kincset!

Amikor hitetlen emberek között él, tanul vagy dolgozik egy keresztény, aki komolyan veszi Jézus tanítását, és igyekszik aszerint élni minden nap, előbb-utóbb feltűnik a körülötte élőknek, hogy kilóg a környezetéből,...

az ő értékrendje más,: például nem puskázik a dolgozatoknál, kivárja türelmesen a sorát a menzán, nem közösíti ki a társát még akkor sem, ha az valami miatt idegesítő, bátran mer nemet mondani, ha bűnös dolgokba akarják belerángatni. Feltűnik, hogy nem esik kétségbe egy komolyabb megpróbáltatás vagy betegség idején.
Lehet, hogy emiatt megmosolyogják, bolondnak tartják, de az is előfordul, hogy irigylik. És a környezetében élők fel is teszik a kérdést: honnan veszed az erőt, kiben vagy miben bízol? Ilyenkor jön el a hitvallás ideje, tanúságot tenni arról, hogy Krisztust követve, benne bízva lehet így élni. Tőle származik a mi erőnk. És ez igazi kincs, amire nagyon kell vigyáznunk, mert ha elveszítjük, visszaszerezni nagyon nehéz lesz!
„ ... őrizzétek szentül szívetekben az Úr Krisztust. Mindenkor legyetek készen arra, hogy válaszolni tudjatok mindenkinek, aki a bennetek lévő reménység okát kérdezi tőletek.” (1 Pét 3,15)

More in this category: « Május Pünkösd »