Ne aggódjatok!

„Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, és mit igyatok, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? … a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek. Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja.” (Mt 6,25-34)


A vasárnapi Evangélium megint rámutatott arra, hogy valamit rosszul csinálunk. Rengeteg időnket és energiánkat emészti fel az aggodalom. Félünk a jövőtől (Felvesznek-e az egyetemre? Sikerül-e az év végi vizsgám?). Félünk a holnaptól (Megveszi anya azt a menő cipőt? Eljön a randira az a helyes fiú vagy lány?). Félünk a következő órától (Meg tudom majd írni a matekdogát? Marad nekem a menzán a B menűből?).
Mi lenne, ha az aggódás helyett beszélgetnél a Mennyei Atyával? Szánnál rá egy kis időt, hogy a csendben megmutathassa, hogy mire van igazán szükséged, és mit kell azért tenned. A következő ima segíthet ebben:
Istenem! Őszintén megvallom, hogy oly sokszor aggódok a holnap, a holnapután és a jövő miatt. Sokszor megfeledkezem arról, hogy gondviselő jóságodat minden nap meg akarod mutatni nekem. A te jóságodra és szeretetedre bízom magam. Hiszek abban, hogy te megadod mindazt, ami szükséges a boldogságomhoz, de legfőképp megadod azt a kegyelmi segítséget, ami az örök üdvösséghez szükséges. Hiszem, hogy minket, embereket is felhasználsz, hogy a bajbajutottak megkapják a kellő segítséget, és érezzék, hogy nincsenek magukra hagyatva. Istenem, hiszek abban, hogy mindannyian az isteni gondviselés eszközei vagyunk!

Last modified on Monday, 27 February 2017 08:39