• Lelkiség
  • Lelkészségi hírek

A JESUIT PILGRIMAGE mobilalkalmazással virtuális zarándoklatra indulhatunk Szent Ignáccal. Még jobban imádkozhatunk, még közelebb kerülhetünk azokhoz, akiket szeretünk: Jézushoz, Máriához Szent Ignáchoz. Írásos vagy audio elmélkedések fotók, 360 fokos vizuális élmény, virtuális valóság. Történelmileg és spirituálisan hiteles, angol nyelvű hang, kép és írásos anyag. Töltsd le a Jezsuita Curia mobilalkalmazását, és indulj el. A lelkedre a hatása nem virtuális, nagyon is valódi lesz!

Wednesday, 30 November 2022 10:48

Szülői lelkinap és ajándékkészítés

Kedves Szülők! Szeretettel hívjuk Önöket hagyományos adventi lelkinapunkra december 12-én 17:30-tól. Kérjük, IDE KATTINTVA jelezzék részvételi szándékukat! (A várható létszám ismerete segíti a Lelkészséget a felkészülésben). A rászoruló kisgyerekek számára karácsonyi ajándék gyűjtéssel és személyes ajándék készítésével is bekapcsolódhatunk az adventi időszakhoz. Erről bővebben ITT, a Lelkészség Szülőkhöz Szülőkhöz írt levelében olvashatunk.

Friday, 11 November 2022 15:52

Novéna jezsuita hivatásokért

Kedves JEZSU Közösség! Ha szeretnétek, hogy a jövőben is legyenek jezsuiták, imádkozzáok velünk ezt a novénát, vagyis kilenc napos imát, melyet november második hetében szoktunk imádkozni. Minden imakártya tartalmaz egy rövid témagondolatot a napra, és egy fohászt. Kilenc naponn át arra kérjük az Urat, hogy hívjon el nagylelkű férfiakat a jezsuita szerzetesi életre. A képekre egyenként kattintva kinagyítható és jól olvasható mindegyik imakártya. Persze nemcsak novemberben, mindig imádkozhatunk jezsuita hivatásokért!

Last modified on Friday, 11 November 2022 16:23

Megjelent az első nemzetközi cikk a JEZSU lelkinapos könyvének az "UGYE LÁNGOLT A SZÍVÜNK?- " angol fordításáról, (DID NOT OUR HEARTS BURN WITHIN US?) melyet nemcsak magyar iskolák vesznek át és alkalmaznak, hanem, mint értesültünk, a Jezsuita Iskolák Nemzetközi Szövetségének tagjai is kezdik megrendelni a kiadótól.  A JEZSU Iskolalelkészségi csapata az elmúlt 28 év során annyi tapasztalatot és jógyakorlatot gyűjtött össze az iskolai lelkinapok során, hogy szinte túlcsodult a know-how, amely végül 2021-ben könyvben és webes felületen is formát kapott. A JEZSU lelkészségi csapat tagjai..

Last modified on Friday, 04 November 2022 13:48

A hétkezdő iskolagyűlésen JEZSU 5-8. évfolyamos diákjai ma a békéért imádkozták a rózsafüzért. A templom téren diákok vezetésével mintegy ötszáz JEZSU-s diák és tanáraik könyörögtek a békéért és a háborútól szenvedőkért. Az ötödik tizedet a Szentatya szándékára imádkozták. Imaszándékok:

Három érdekes interjú a rádió műsorban. A JEZSU-ról Holczinger Ferenc SJ gazgató atyával, hosszú és izgalmas élettörténetéről Csókay Károly SJ atyával és a vietnámi katolikus Pham Ngoc József SJ atyával arról, ahogy nagyszülei 1000 kilométert gyalogoltak egymillió katolikussal, meg hogy hogyan hívta el őt az Úr. Szerdahelyi Csongor kérdezi az atyákat a Katolikus rádióban.  A linkekre kattintva meghallgathatók a beszélgetések 1. Ferenc atyával, 2. Károly atyával, 3. József atyával 

Last modified on Wednesday, 05 October 2022 09:43

Kedves JEZSU Közösség! Lelkészségi csapatunk legújabb tagja, Pham Ngoc József jezsuita atya minden hétköznap 11:45-kor szentmisét mutat be a Xavéri Szent Ferenc Fiúkollégium kápolnájában. Tartsunk vele az imádságban! IDE KATTINTVA láthatjuk a heti szentmise szándékokat. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. küldhetitek a szentmise szándékokat! (e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

Last modified on Sunday, 15 January 2023 11:38

Ha eddig nem gondolkodtunk el a hétköznapi, apró rítusok fontosságán, akkor most el fogunk. Bartók Tibor SJ jezsuita atya, a római Gergely Egyetem teológia tanára, arról beszélt az évnyitó tanári konferencián, hogy miképp alapozzák meg még a legapróbb, hétköznapi rítusok is - főleg, ha hűségesen megtatrjuk és nem hagyjuk elsorvadni vagy kiüresedni őket - emberségünk kiteljesedését, sőt, Istennel való kapcsolatunk elmélyülését. felhívta a figyelmet a "küszöb" élményre, ami egyre ritkább a mai világban, hiszen sokszor nincs, vagy alig van átmenet a "valóság terei" között. No de, nem lövöm le a poént, kattintsunk IDE a teljes szövegért, olvassunk, gondolkodjunk, reflektáljunk, beszélgessünk róla! A gyermekeink jövője, boldogulása, (de saját boldogságunk is) a tét!

Wednesday, 18 May 2022 11:53

Bérmálás - május 22-én

Május 22-én, vasárnap 26 diákunk veszi fel a bérmálás szentségét az Avas-Déli Isteni Ige templomban, a szentmise 12 órakor kezdődik. A szentséget  Buda Péter atya az Érseki Papnevelő Intézet rektora szolgáltatja ki. Huszonhat, 11. és 12. évfolyamos római katolikus diákunk részesül a szentségben. Nyilvánosan megerősítik szándékukat, hogy mostmár felnőttként a hitben Krisztust szeretnék követni és szolgálni a katolikus egyházon belül. A bérmálkozók megerősítést kapnak a Szentlélektől ebben az életre szóló elhatározásukban. ("bérmálás" a latin confirmare szóból származik - innen van a konfirmáció szó is). Imádkozzunk értük, és menjünk el a szentmisére vasárnap délben, együtt ünnepelni velük! 

Last modified on Friday, 20 May 2022 11:38

Ifjúsági lelkinapok vezetésében jártas 32 JEZSU-s diák és 3 felnőtt lelkészségi team tag osztotta meg tapasztalatait és tudását a Szent István Katolikus Általános Iskolában Mezőkövesden. (képek ITT) Egy tipikus JEZSU lelkinapon nemcsak felnőttek, diák csoportvezetők is vannak, emiatt aztán szokatlannak tűnhet azok számára akik még nem vettek részt ...

Last modified on Monday, 11 April 2022 19:51
Thursday, 07 April 2022 11:22

Legfontosabb imádságaink

A JEZSU közösség legfontosabb imádságai a Katolikus egyház közös imái, és néhány olyan imádság, melyeket kimondottan Loyolai Szent Ignácnak köszönhetünk, mint az Examen, mellyel visszatekintünk a napunk eltelt részére és kegyelmet kérünk a nap további részeire, valamint a Suscipe, mellyel Isten szerető kezébe helyezzük egész önmagunkat.

Last modified on Tuesday, 21 June 2022 08:30

Milyen az, amikor sokszáz ember átszellemülve ül egy sportcsarnokban, és lelkiismeret-vizsgálatot tart? A Bűnbánat hete első napján, március 28-án, a hétkezdő közös áhítaton arra hívott minden JEZSU-st (kis-és nagydiákot és tanárt) az iskolalelkészség, hogy kössünk békét Istennel és egymással. A Parázs csoport tagjai néhány perces pantomimmal mutatták be a megváltás misztériumát, ahogy Jézus megszabadítja a bűntől gúzsba kötött embert. A performansz szinte belevarázsolta a közösséget a lelkiismeretvizsgálat csendességébe.  A hét folyamán a katolikus diákok számára hittanórák idejében gyóntatás van. Nemcsak katolikusok, minden keresztény számára alkalmas idő ez, hogy lelkiismeret-vizsgálatot tartson. (Életkorodhoz illő Lelkiismeret vizsgálat ITT). A szünet előtt lelkinapot tartunk, Nagyhétfőn pedig elkezdődik a tavaszi szünet, nem lesz tanítás, hogy minden JEZSU-s család méltón tudjon felkészülni a Kereszténység legnagyobb örömhírének, Jézus Krisztus feltámadásának megünneplésére.

Last modified on Thursday, 31 March 2022 15:42
Page 1 of 5