• Lelkiség
  • Parázs csoport
  • Nem jöttek krampuszok, a Parázs segített a Mikulásnak

Nem jöttek krampuszok, a Parázs segített a Mikulásnak

Mama, mi az a fekete a Mikulás arcán? Ez szerintem nem az igazi, csak beöltözött... Ebből is látszik, hogy a Z-generációs kicsik már igazából nagyok... A 4 és fél éves Betti ezzel együtt nagyon élvezte a Mikulás ünnepséget, amit a kollégák gyermekei számára szervezett az Iskolalelkészség és a Parázs december 10-én délután 5-kor, hogy az ovisok is el tudjanak jönni. 
A gyerekek...

szüleikkel körben ültek a székeken, vagy a félősebbek a mama ölében, a Mikulás a felolvasta Jó Gyerekek Listáját. Akik jók voltak, egyenként kimentek, megkapták az ajándékot, kicsit elbeszélgettek a Mikulással, majd visszamentek a helyükre. A nagyobb tesók is kaptak ajándékot. Külön érdekessége volt az ünnepélynek, hogy a Mikulás felolvasta Ferenc atya nevét is, és neki is adott csomagot, és kiemelte, hogy „Ő nagyon jó volt, nagyon sok jót tett.” 
Örömmel jelentjük, hogy tényleg mindenki jó volt, ugyanis virgácsot senki sem kapott, sőt, nem is volt másik lista.. (Fotók ITT)
A Parázs tagok talpraesetten helyettesítették a távolmaradó krampuszokat, talpraesetten játszottak a kicsikkel, miközben a mamák és papák mosolyogva szemlélték őket. Nagyon jól ment az „Öleld meg a... (Mikulást, szüleidet, stb)” játék, a „Mikulás mondja...” játék, meg az a varázslós játék, amikor énekelünk, énekelünk, egyszer csak egy „Legyél cica! (repülő, maci, kutya stb)” kiáltásra mindenki egy varázsütésre átváltozik.
A mamák másnap elmondták a tanáriban, hogy a gyerekek még este is arról beszéltek, milyen jó volt játszani. Úgyhogy jövőre sem kérünk krampuszokat, a Parázs jobban csinálja!

Last modified on Friday, 14 December 2018 14:38