• Iskolánkról
  • Fejlesztések
  • Étterem
  • Étterem bővítés, közösségi terem építése

Étterem bővítés, közösségi terem építése

Évek óta tapasztaljuk, hogy az iskolai közösség építésében jelentős szerepet játszik a „közös asztal”, az étterem. Iskolánkban a diákok több, mint 90%-a veszi igénybe a közösségi étkezést, hasonló az arány a pedagógusok és a többi munkatárs körében is. Az étterem (Loyola étterem) több esetben az iskolai közösségépítő rendezvénynek is helyet ad. Azonban az eltelt években a rendelkezésre álló tér szűkösnek bizonyult a kulturált étkeztetés, illetve a rendezvények befogadására.

A minőségi és közösségépítő étkeztetéshez jó konyhára, szakértelemre, komfortos és esztétikus étteremre, valamint elegendő időre van szükség.  Ezen cél elérésére fogalmazódott meg a terv az étterem bővítésére. A fenntartó, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya, P. Forrai Tamás vezetésével befogadta a tervet és pályázott a projekt megvalósítására. A 2016-2017. tanév elején kaptuk a jóhírt, hogy a célt támogató EFOP - 4.1.1-15-2016 pályázati keretből fedezni tudjuk az bővítés költségeit. Terveink szerint 2017. év őszén elkezdődhet az építkezés. 

A bővítéssel akár 300 fő befogadására alkalmas közösségi terem jön létre, tágas előtérrel, mosdókkal és raktárokkal ellátva. A templomtéri bejárat miatt az épület könnyen elérhetővé válik a templom közössége számára is, valamint a szakrális létesítmény komfortját is fokozni fogja. 

Last modified on Tuesday, 11 April 2017 16:05