Szelenge Judit

Szelenge Judit

Mi leszel ha negy leszel? Tudod? Sejted? Gőzöd sincs? A JEZSU PÁLYAORIENTÁCIÓ honlapon minden eshetőségre találsz segítséget. Most például összeszedtünk néhány egyetemi nyílt nap hirdetést. Nézz vissza többször is, folyamatosan frissítjük az oldalt!

Alig három héttel ezelőtt, szeptember 18-án lett jezsuita. Hét testvér közül a legnagyobb, zalaegerszegi születésű, egykori bencés diák, hittan szakos tanár, hajléktalanokkal foglalkozó szociális munkás, multicégnél HR-es. Tímár Dani otthagyta a menő állását, és jezsuita szerzetesnek állt. A 37 éves tanuló jezsuita jelenleg magiszteri évét tölti, vagyis “gyakorlati feladatokat végez egy apostoli területen”. Dani nagyon örült, hogy a JEZSU iskolai lekészségén szolgálhat, ugyanis az iskola számára olyan hely, ahol mindig is otthon tudta érezni magát. Hivatásáról kérdeztük:

Kedves Szülők! A gdyniai Szent Szaniszló Jezsuita Gimnázium online szülői programra hívja az angolul tudó JEZSU-s szülőket. A programot a lengyel Rafał Huzarski SJ jezsuita atya, hazájában ismert blogger és szerző vezeti angol nyelven, online formában. A program tematikája és a menetrendje:
19. Oct. - Ignatian Spirituality and Family Life
09. Nov. - My Life Roles

Púpozott konténernyi szemetet gyűjtöttünk össze az iskola közvetlen környezetében, a kerítéseken kívül. (KÉPEKÉRT KATT IDE). A kisebbek lelkesen rohangáltak, szinte versenyeztek, ki talál többet, és büszkén mutogatták az eldobott vasalót (miért???) és egyéb, sokszor meglepő tárgyakat, melyeket az iskola kerítése mentén dobáltak el valakik... A többség persze az elhajított palackokat, papírszemetet és műanyag zacskókat gyömöszölte a sárga zsákokba, mások pedig kalandos történeteket gyártottak egyes eldobott tárgy eredetéről. Közben az osztályfőnökök...

A könyvtárt szeretőknek minden további könyvtár megtekintése nyilvánvalóan csak javára válik. (Laskó Zselyke, Kondrák Luca (9.b) és László Emma (9.a) beszámolója a könyvtárhasználati vetélkedő nyertesei számára szervezett jutalomkirándulásról. 

Egy jó nyári élményt sosem késő felidézni. Dudra Zsófia beszámolója az (akkor még 10.A, ma már 11.A osztály) erdélyi utazásáról.

Wednesday, 06 October 2021 08:58

Portás, éjjeliőr munkatársat keresünk

Portás, éjjeliőr kollégák jelentkezését várjuk. A pályázat részleteiről IDE KATTINTVA olvashat. Az állás legkorábban október 10-től tölthető be. Elsősorban megváltozott munkaképességű, de mozgásában nem korlátozott munkatársat keresünk. Jelentkezési határidő: október 31.

Október 7-8-án, csütörtökön és pénteken a “72 óra kompromisszumok nélkül” önkéntes akcióban veszünk részt. Az iskola környékén fogunk takarítani, szemetet szedni. KESZTYŰT mindenképpen hozz magadnak, és olyan CIPŐBEN és ruhában gyere, amivel nyugodtan belegázolhatsz a fűbe-gazba! Zsákokba, majd konténerbe gyűjtjük a nem lebomló szemetet (Pet palack, üveg, gumiabroncs). Minden osztály 1-1 órát fog dolgozni, beosztás szerint, a kijelölt területeken. Bátorság! Együtt sokra vagyunk képesek, reméljük, nemcsak a környezet lesz tisztább, de a szemetelőkben is elmozdul valami a környezet szeretete és tisztelete felé!

 

Kedves Diákok! Október 6-án, szerdán az aradi vértanúkról emlékezünk meg. FEHÉR ingben jöjjetek iskolába, és viseljétek a JEZSU jelvényt. Rövidített órák lesznek, és a 9.C műsorát fogjuk megtekinteni az udvaron. Eső esetén élő közvetítésen követhetitek a műsort az osztálytermekben.

Szeptember 25-én öt JEZSU-s gimnazista futott együtt a mintegy százötven sportos zarándokkal, akik  a hivatásokért futottak, miközben Velkey Éva tanárnő a híres gulyáslevesét főzte a befutóknak a Sodrás utcai Xavéri Szent Ferenc Jezsuita Rendház udvarán. A12 kilométeres, Makkosmáriától a rendházig húzódó erdei ösvényen 5 állomást állítottak fel, ahol Szent Ignác megtérésének 500. évfordulója, vagyis a Szent Ignác év tiszteletére a ...


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/jezsu/public_html/gimnazium/templates/wt_edu_pro/html/com_k2/templates/default/user.php on line 260
Page 1 of 125