• Iskolánkról
  • Kapcsolat
  • Fényi Alumni

Az új főtisztelendő atya JEZSU-s öregdiák, sőt, a felesége, Polyák Dominika is öregdiákunk. Az Úr mennybemenetelének ünnepén állt Isten szolgálatába ifj. Tóth Elek. (Fotoalbum és tudósítás ITT). Szívesen válaszolt kérdéseinkre hivatásáról, példaképeiről és papi jelmondatáról: 
Mióta készülsz papnak?  Számomra ez nehezen meghatározó, hiszen már kisgyerekként is azt mondtam, „én pap leszek, de dolgozni is fogok”. A gimnáziumi évek során elkezdődött ...

Last modified on Tuesday, 31 May 2022 15:30

Tóth Elek öregdiákunkat augusztus 20-án a 10 órakor kezdődő Szent Liturgián szenteli diakónussá Fülöp metropolita a nyíracsádi görögkatolikus templomban. Tóth Elek 1993. július 31-én született Nyíregyházán. Nagyapja és édesapja is egyházi szolgálatnak szentelték életüket, így Demecserben, Miskolcon és Nyíracsádon is lakott. Mind a parókiai közösségek, mind a Fényi Gyula Jezsuita... 

Last modified on Thursday, 19 August 2021 22:57

Goda Márton Áron öregdiákunk nyilvános PhD vita keretében fogja megvédeni új tudományos téziseit. Az értekezés témája a “Magzati légzőmozgások meghatározása fonokardiográfiás eljárással”. Meghívó ITT.  Az online eseményre 2021. június 25-én 15:00 óráig lehet jelentkezni IDE KATTINTVAA  kutató-feltaláló öregdiákkal Szelenge Judit beszélgetett találmányának jelentőségéről, életútjáról, és az alma materről: 

Last modified on Friday, 25 June 2021 07:20
Monday, 07 December 2020 13:54

Köszönjük a díszítést, Jezsu alumni!

Advent második hétfőjének reggelén a tanári teljes karácsonyi díszben fogadta a tantestületet. A meghatottságtól szem nem maradt szárazon, száj nem maradt mosolytalan...Erről a szívmelengető meglepetésről öregdiákok gondoskodtak. Az osztályok Advent első hetében szépen feldíszítették a termeiket, de mi lesz a tanárival? Az öt álarcos öregdiák több órás, kreatív, ám sokszor nyaktörő mutatványokat is tartalmazó munkáját nagyon szépen köszöni az egész tanári kar. 

Last modified on Monday, 07 December 2020 14:16

Kedves Felsősök! A Jezsu Alumni most is teljes erőbedobással készen áll, hogy segítsen a tanulásban és az érettségire készülésben. Ha szeretnél öregdiák segítséggel tanulni, jelentkezz most! A JELENTKEZÉSI FELÜLET IDE KATTINTVA elérhető. Siessetek a jelentkezéssel, mert elfogynak! Jelöld be a tantárgyat, és az "egyéb megjegyzés"hez írd be, hogy pontosan mire van szükséged, miben szeretnél fejlődni, mi pedig igyekszünk megtalálni azt az öregdiákot, aki a lehető legjobban tud neked segíteni. Nyugi, mi már voltunk abban a cipőben, amiben most Te vagy. Jó tanulást! Jezsu Alumni

Last modified on Monday, 23 November 2020 11:15
Friday, 22 November 2019 14:32

A jubileumi öregdiák találkozóról

2019. október 26-án mondhatni egy rendhagyó, de mégis lassan hagyományos öregdiák-találkozóra gyűltünk össze Miskolcon a gimnáziumban. Rendhagyó volt, hiszen bekapcsolódtunk és együtt zártuk az iskola 25 éves évfordulójára szervezett jubileumi hetet. Péntek este már többen Miskolcra érkeztünk és együtt vettünk részt a Művészetek Házában rendezett Gálán, melyen több öregdiáktársunk is színpadra lépett, és ...

Last modified on Friday, 22 November 2019 14:46
Wednesday, 16 October 2019 12:04

Jubileumi alumni találkozó

Minden 2002 és 2019 között végzett Jezsus Öregdiákot szeretettel hívunk a 25 éves Jezsu Jubileumi Öregdiák Találkozóra 2019. október 26-án. Program: 15:00  "Falakon innen, falakon túl" - A Magis kórus jubileumi műsora a Szent György Csarnokban (több öregdiákunk is szerepel!)
18:30 Öregdiák kezdeményezésre emléktáblát állítunk Bölkény Zsuzsanna tanárnőnek, melynek avatására az előadást követően kerül sor a Szent József épületben.
19:00 III. Jezsu Alumni Retro Party - Fogadás, vacsora majd kötetlen beszélgetés. A vacsorához 1000 Ft/fő hozzájárulást szeretnénk mindenkitől kérni. Kérjük, hogy a szervezés megkönnyítése miatt töltsd ki az alábbi kérdőívet: ITT Várunk minden Jezsus öregdiákot nagy szeretettel!

Last modified on Wednesday, 16 October 2019 12:23

A Csíksomlyói búcsút már mindannyian megjártuk így már mind tudtuk milyen hatalmas erővel bír ez a hely. (képek ITT) Most hétvégén viszont azt is megtapasztalhattuk, hogy Isten még mindig tartogat...

Last modified on Friday, 07 June 2019 14:25
Thursday, 11 April 2019 11:54

II. JEZSUS ÖREGDIÁK KERESZTÚT

2019. március 29-én pénteken a budapesti Jézus Szíve Jezsuita Templomban a keresztút imádságait öregdiákjaink írták és vezették. A saját szavakkal írt imák segítségével, újra együtt imádkozni, készülni a Húsvétra felemelő volt mindenki számára. Öregdiákjaink szeretettel osztják meg az imádságot, hogy ezzel is segítsék a nagyböjti felkészülést. IDE KATTINTVA olvasható.

Last modified on Thursday, 11 April 2019 12:47

Az első Országos Pervezetési verseny döntőjét 2019. január 24-25-én tartották a Fővárosi Törvényszéken. Öregdiákunk, dr. Tóthné dr. Majoros Tünde, aki jelenleg a Miskolci Törvényszék bírósági fogalmazójaként dolgozik, kollégáival csapatban jelentkezett a versenyre - ő vállalta el a bírói szerepet. A verseny döntőjén ő vehette át polgári ügyszakban a legjobb bírónak járó elismerést. (Katt IDE: nagyinterjú Tündével). Jezsus tanárai jól emlékeznek Tündére, aki ...

Last modified on Monday, 28 January 2019 12:46

Salai Szabolcs nem is olyan régen még a gumiudvaron szaladgált a többiekkel, most meg szakállasan, hosszú, fekete csuhában ő a vendégünk a hétfő reggeli áhítaton... Na, igen, közben atya lett, meg apa is, mert a görög katolikus papoknak lehet családjuk. Őt szentelték először pappá a jezsus hivatások közül.
Ft. Szabolcs atya diákkorában különösen zenei közreműködéséről volt híres az iskolában, és egy ideig mindenki azt hitte, zongoraművész lesz belőle. Most is lelkesen üdvözli őt a régi szép időkre jól emlékező Velkey Klára tanárnő, akivel felelevenítik közös emlékeiket, a kórust, melyben Szabolcs a 12. osztály végéig énekelt, és a közös produkciókat, vagyis az első Damaszkuszt és Máriát.
A Jezsuban érettségizett 2007-ben, majd...

Last modified on Friday, 30 November 2018 09:07

Október 19-én került megrendezésre az öregdiákok számára szervezett II. Alumni Retro Party. Az eseményt a tavalyi évben jó hangulatban telt este hívta újra életre.

Page 1 of 3