• Iskolánkról
  • Kapcsolat
  • Fényi Alumni
  • Isten még mindig tartogat nagyobb és csodálatosabb dolgokat a tarsolyában - Pápalátogatás Jezsus öregdiák szemmel

Isten még mindig tartogat nagyobb és csodálatosabb dolgokat a tarsolyában - Pápalátogatás Jezsus öregdiák szemmel

A Csíksomlyói búcsút már mindannyian megjártuk így már mind tudtuk milyen hatalmas erővel bír ez a hely. (képek ITT) Most hétvégén viszont azt is megtapasztalhattuk, hogy Isten még mindig tartogat...

nagyobb és csodálatosabb dolgokat a tarsolyában. Péntek délután indult útjára a Jezsus öregdiákokkal teli busz a pápai misére. Hajnalban érkeztünk Csíkszeredára, majd onnan indultunk tovább a helyszínre.
Miközben a szakadó esőben gyalogoltunk felfelé, láthattuk, hogy milyen óriási a körülöttünk lévő tömeg. A csecsemőktől kezdve a bottal járó néniken és bácsikon át, minden korosztály jelen volt. Már ekkor éreztem, hogy most olyasvalaminek vagyunk részesei, ami szavakkal kifejezhetetlen.
Úgy két órával a mise kezdete előtt felértünk a csúcsra, így izgalommal vártuk volt tanáraink érkezését. Az örömteli találkozások után egy szívvel és egy lélekkel voltunk jelen a pápa tartotta misén, amely mondhatjuk, hogy történelmi esemény volt.
Számomra a legfelemelőbb érzés az volt, hogy ezzel a közösséggel valhattam meg hitemet és magyarságomat. Mindannyiunk nevében köszönöm a lehetőséget és a szervezést Nagy Lucának és segítőinek!
(Demjén Borbála '2018)

"Zivataros volt a reggel, és sűrű köd szállt ránk, hogy még a kivetítőt is alig láttuk. Aggódtunk, hogy nem is fogjuk látni Ferenc pápát a ködtől. De a köd mégiscsak felszállt, az eső is elállt, és a mise végén a Nap is kisütött. Érdemes volt reménykedni a jó időben, még ha ez a szakadó esőben kilátástalannak tűnt is." (Molnár Bence '2007)

"Amikor úgy élsz meg egy zarándoklatot, “mintha” semmi nem változott volna az évek során. Talán csak Te. Talán Mindenki. De még mindig ott van benne a nosztalgia. És ez jó érzés. Garantált feltöltődés." (Tóth Eszter '2009)

"Fantasztikus feltöltődés volt nekem ez az út! Kiszakadva a vizsgaidőszak mélyéből, hálát tudtam adni Istennek ezért az évért. Öregdiák társaimmal együtt pedig sokat nosztalgiáztunk. Fontos, hogy legyenek ilyen közös programok, hogy sose feledjük, hogy honnan jöttünk." (Grunda Mária '2014)

Last modified on Friday, 07 June 2019 14:25