• Iskolánkról
  • Kapcsolat
  • Fényi Alumni
  • II. Alumni Retro Party – Jó volt visszajönni

II. Alumni Retro Party – Jó volt visszajönni

Október 19-én került megrendezésre az öregdiákok számára szervezett II. Alumni Retro Party. Az eseményt a tavalyi évben jó hangulatban telt este hívta újra életre.

A program a tavalyihoz hasonlóan szentmisével kezdődött a fiú kollégium kápolnájában, amelyet P. Holczinger Ferenc jezsuita atya, iskolánk igazgatója celebrált. A kanadai vértanúk emléknapjához kapcsolódó homíliájában Ferenc atya bátorságra bíztatott bennünket: „Olyan helyzetben vagyunk, mint a béka a levesben. Ülünk a 21. század memóriáját vesztett, langyos mennyországában. Ha a béka bennmarad a fazékban, szép lassan megfő. De ha kiugrik, talán mégsem hal meg.” A közlekedési nehézségekből fakadóan a szentmise hangulata a létszámot illetőleg még elég családias volt, azonban az est folyamán egyre duzzadó létszám megteremtette a jó hangulatot.
Az ebédlőben Ferenc atya a rövid köszöntő és a vacsora után az iskolai terveiről, helyzetéről mesélt az öregdiákoknak: az idei év építkezései lelki és fizikai szinten is részei a Jezsu életének, amelyet mi, öregdiákok is megtapasztalhattunk az est folyamán, ha tettünk egy sétát két tánc között az iskola campusán. Az est része volt egy rövid bemutatkozás, amikor felsorakozva el tudtuk mondani azt az egy-egy élményt, amire szívesen emlékszünk vissza több év távlatából is. Külön öröm volt, hogy az első évfolyamosok (2002-ben érettségizettek) és a legfiatalabbak (2018-ban érettségizettek) is jelen voltak, így jó volt mind régi és mind új emlékeket hallani. A Múlnak az évek c. dal eléneklése koronázta meg az estet, hiszen ez az az ének, amelyet mindenki tud és senki nem felejt a Jezsuból elballagva se. Az est éjszakába nyúló beszélgetésekkel, tánccal folytatódott.
Szeretnénk megköszönni Ferenc atyának, az iskolának és a fenntartó Jezsuita rendnek, hogy biztosították számunkra a helyszínt, a konyha dolgozóinak a finom vacsorát, a részt vevő öregdiákoknak pedig, hogy jelenlétükkel színesítették az estét. Jövőre találkozunk! Mert találkozni jó és találkozni kell!
(Janka György)