• Iskolánkról
 • Szervezeteink
 • Alapítvány

 A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium életében is megjelent a COVID-19 koronavírus. Sajnálatos módon a tanulók és a dolgozók között is vannak fertőzöttek. Minden törekvésünk arra összpontosul, hogy megóvjuk közösségünk (diákjaink, tanáraink, dolgozóink) egészségét, fenntartsuk a minőségi nevelési és oktatási munkát. Külön figyelmet szentelünk arra is, hogy tantermen kívüli digitális tanrend szerint biztosítsuk a karanténba került diákok tanítását. A nevelőtestület kölcsönös  szolidaritást vállal, hogy... 

Last modified on Friday, 05 March 2021 15:42

A Jezsuita Nevelésért Alapítvány közössége nevében szeretnénk köszönetet mondani, hogy hozzájárultak jótékonysági bálunk sikeréhez. A jótékonysági bálon résztvevők száma meghívott vendégekkel együtt 362 fő fő volt. A beérkezett támogatás összege: 3.044.000.- Ft, Köszönet az adományokért és az anyagi támogatásokért, mellyel nagymértékben hozzájárultak bálunk színvonalas lebonyolításához.
A Jezsuita Nevelésért Alapítvány Kuratóriuma

Tuesday, 12 November 2019 13:32

Alapítványi bál - Meghívó

Az adventi időszak kezdete előtt - hagyományainkat követve - alapítványi bálba hívjuk a jezsuita diákok szüleit, a jótevőket, a barátainkat és a munkatársainkat. Bálunk lehetőség a baráti találkozásra és ünneplésre. Közös jövőnk támogatása és folytatása érdekében hívjuk és várjuk Önöket az idei
JEZSUITA ALAPÍTVÁNYI BÁLRA 
A bál időpontja: 2019. november 16. szombat. Helyszín: Jezsuita Gimnázium - Szent György csarnok. A bál fővédnöke: Vecsei Miklós Miniszterelnöki biztos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke. (A Meghívó levél teljes szövege ITT olvasható)

Last modified on Tuesday, 12 November 2019 13:50

Öt nyolcadikos lány komoly feladatot kapott az idei alapítványi bálon: ők vezették a művészeti aukció licitíveit. Imre Eszter Anna 8.a beszámolója: Az idei tanévben volt lehetőségem arra, hogy négy másik lánnyal együtt én is besegíthettem az Alapítványi Bál jótékonysági aukcióján. Önként és szívesen vállalkoztam a feladatra, egyrészt, mert nagyon szeretek segíteni másoknak, másrészt pedig már régóta fúrta az oldalamat a kíváncsiság, hogy vajon milyen is lehet egy ilyen „igazi, ünnepélyes bál”. A mi feladatunk a képek eladása, ajánlása, valamint...

Last modified on Monday, 03 December 2018 15:08

A tornacsarnok olyan szép volt, hogy rá sem lehetett ismerni, a menü olyan pazar, hogy bármelyik gourmet étterem megirigyelhette volna, nem is beszélve a műsorról, a zenéről és a vidám vendégseregről. A bál fővédnökeDr. Latorcai Csaba János, az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára, levélben kívánt örömteli ünneplést a 340 vendégnek. (Fényképalbum)
P. Holczinger Ferenc SJ a gimnázium igazgatója köszöntötte a vendégeket. Megköszönte a JNA előző évi, mintegy 20 millió forintos...

Last modified on Thursday, 29 November 2018 15:20

A Jezsuita Nevelésért Alapítvány közössége nevében szeretnénk köszönetet mondani, hogy hozzájárultak jótékonysági bálunk sikeréhez. A jótékonysági bálon résztvevők száma meghívott vendégekkel együtt 340 fő volt. A beérkezett támogatás összege: 2.960.000.- Ft. Köszönet az adományokért és az anyagi támogatásokért, mellyel nagymértékben hozzájárultak bálunk színvonalas lebonyolításához.
                                                                                   A Jezsuita Nevelésért Alapítvány Kuratóriuma

Last modified on Thursday, 22 November 2018 14:51

Kétszáznál is több vendéget, a rend műveinek támogatóit, résztvevőit, barátait és munkatársait hívták meg a 2018-as Jezsuita Udvarba, köztük iskolánk képviselőit és öregdiákjainkat is. (Képek ITT) P. Vízi Elemér SJ tartományfőnök atya beszámolójában röviden ismertette a rend műveit, jelenlegi helyzetüket és a rend közeli jövőre vonatkozó terveit. 2018 az ifjúság éve, ezért került még a szokásosnál is nagyobb hangsúly az ifjúsággal foglalkozó jezsuita intézményekre: a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumra, a szakkollégiumokra (SZIK és Roma Szakkollégium), és

Last modified on Thursday, 31 May 2018 13:28

A Jezsuita Nevelésért Alapítvány közössége nevében szeretnénk köszönetet mondani, hogy hozzájárultak jótékonysági bálunk sikeréhez. A jótékonysági bálon résztvevők száma meghívott vendégekkel együtt 344 fő volt.
A beérkezett támogatás összege: 2.800.000.- Ft. Köszönet az adományokért és az anyagi támogatásokért, mellyel nagymértékben hozzájárultak bálunk színvonalas lebonyolításához.
Jezsuita Nevelésért Alapítvány Kuratóriuma

Last modified on Friday, 01 December 2017 15:30

Hallgassa és nézze meg elsőként a Túl a Maszat-hegyen musical felvételeit! Támogassa a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium Magis kórusát! Járuljon hozzá 5.000 Ft támogatással egy DVD+CD csomag előállításához! Adományozás ITT A Magis kórus Túl a Maszat-hegyen turnésorozata,

Last modified on Friday, 22 September 2017 08:46
Monday, 16 January 2017 19:59

Alapítványi támogatásról

Felnőttként sokan tapasztaljuk évek óta, és többségünket büszkeséggel tölt el, hogy a „Jezsu”-ban tanuló, vagy ott végzett gyermekeink, unokáink olyan intézményben tanulnak, tanultak, mely nemcsak a magas szintű tudásra, tanulmányi kiválóságra, de olyannyira a lelkiségre, a közösségépítésre és a társadalmi szolidaritásra is igen komoly figyelmet fordít.

Ma már presztízs ide járni, látjuk, érezzük, az itteni közösség, szemlélet, lelkület valami olyan örök értékekkel ruházza fel az itteni falak között edződött fiatalok többségét, mely messze túlmutat a zömében teljesítmény-centrikus világi oktatás keretein. Jó lenne, ha sok év múlva is megmaradna ez a büszkeségünk, és az iskola oktatási és nevelési színvonala még nagyon sokáig állná az idők próbáját.

Last modified on Monday, 16 January 2017 20:11
Monday, 16 January 2017 19:58

Alapító okirat

A "Jezsuita Nevelésért Alapítvány" célja

 • A gimnázium működése és fenntartása anyagi alapjának megteremtése az állami támogatás kiegészítéseként;
 • Az iskolai építkezés befejezésére pénzügyi fedezet biztosítása;
 • Tanfelszerelések és taneszközök folyamatos biztosítása és fejlesztése;
 • A szegény sorsú tanulók megsegítése;
 • Jezsuita pedagógiai hagyományok ápolása és továbbadása, tanárok továbbképzésének támogatása;
 • Kiemelkedő munkát végző pedagógusok, iskolai dolgozók, alkalmazottak anyagi és erkölcsi javadalmazása;
 • Tanulmányok, sport és kulturális tevékenységek támogatása;
 • Az Alapítvány ezen célja megvalósítása érdekében ösztöndíjat hozhat létre.
 • Ösztöndíj, illetve egyéb formában nyújtott támogatás keretében támogatja a hátrányos helyzetű, valamint a kiemelkedően tehetséges diákokat, illetve intézményünk azon munkatársait, akik hivatásukat állagon felüli színvonalon végzik.
Last modified on Monday, 16 January 2017 20:12