• Iskolánkról
  • Szervezeteink
  • Alapítvány
  • Az alapítványi támogatásról

Az alapítványi támogatásról

Felnőttként sokan tapasztaljuk évek óta, és többségünket büszkeséggel tölt el, hogy a „JEZSU”-ban tanuló, vagy ott végzett gyermekeink, unokáink olyan intézményben tanulnak, tanultak, mely nemcsak a magas szintű tudásra, tanulmányi kiválóságra, hanem éppen olyan mértékben a lelkiségre, a közösségépítésre és a társadalmi szolidaritásra is igen komoly figyelmet fordít.

Ma már presztízs ide járni; látjuk, érezzük, az itteni közösségi szemlélet és lelkület valami olyan örök értékekkel ruházza fel az itteni falak között edződött fiatalok többségét, mely messze túlmutat a zömében teljesítmény-centrikus világi oktatás keretein. Jó lenne, ha sok év múlva is megmaradna ez a büszkeségünk, és az iskola oktatási és nevelési színvonala még nagyon sokáig állná az idők próbáját.

A Jezsuita Nevelésért Alapítvány az iskola indulása óta igen fontos segítség; célja, hogy anyagi eszközökkel is segítse az iskola működését, a nevelési színvonal megtartását, kiegészítve a folyamatosan szűkülő állami lehetőségeket. Sajnos a működéshez és a továbbfejlődéshez szükséges anyagi eszközök előteremtése manapság is igen nehéz. Hála azoknak, akik az anyagi szűkösség idején is tudtak és akartak anyagi áldozatokat is hozni. Adakozásuk révén az elmúlt években is fejlődni, bővülni tudott intézményünk (kollégium-bővítés, energetikai megújulás, sportpálya felújítás, hogy csak a nagyobbakat említsük).

Mire fordítjuk a támogatásokat? Alapelv, hogy az alapítványban és érte dolgozók (kuratóriumi tagok és elnök) önkéntes munkával, ellenszolgáltatás nélkül végzik munkájukat. A befolyt összeget teljes egészében diákjaink oktatási és nevelési céljaira fordítjuk annak érdekében, hogy anyagi okokból senki ne maradjon ki semmilyen közösségi programból. (sport- és tanulmányi versenyek, sítáborok, biciklitúrák, zarándoklatok, táborozások, tanulmányutak, stb.)

A támogatásnak számos formája lehet. A fontosabbak, ill. jellemzőbbek:

  • közvetlen személyes befizetés, ill. átutalás az alapítvány számlájára (számlaszám a fejlécben)
  • felajánlás a személyi jövedelemadója 1%-ával
  • céges támogatás (saját, vagy ismerős, „baráti” cég)
  • önkéntes „szakértői”, vagy egyéb segítői munka, stb.

Várjuk tehát továbbra is támogatásukat azért, hogy ne kelljen lejjebb adnunk: ne csökkenjenek, inkább növekedjenek lehetőségeink tanulóink testi-lelki fejlesztésében. Ez – mindannyian tudjuk - sajnos, sok esetben nem csak akarat, hanem pénz kérdése is.

Jezsuita Nevelésért Alapítvány

H-3529 Miskolc, Fényi Gyula tér 2-12. Tel.: (36-46)560-458, 560-459, 560-583, Fax: (36-46) 560-582

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.; homepage: www.jezsu.hu

adószám: 18436501-2-05; HU közösségi (EU) adószám: HU18436501

Bírósági nyilvántartásba vétel száma: 12.Pk. 1758/2000/5; dátuma: 2001.01.23

Számlaszám: 11100104-18436501-10000001 (CIB Bank Zrt.)

Kiemelten közhasznú alapítvány. Adóigazolás: Tringelné Mariann; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Last modified on Friday, 17 September 2021 09:11