• Iskolánkról
  • Szervezeteink
  • Szent György Sportcsarnok (Közös-tér)

A miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda melletti területen hazai állami támogatásból készült el a Közös-Tér belső egyházi jogi személy égisze alatt üzemelő Szent György Szabadidő- és Sportcsarnok. A csarnok 2019 őszétől ad helyet a gimnázium mindennapos testnevelés óráinak, emellett különböző versenysportok művelői és a lakosság rendelkezésére is áll edzések, sportversenyek megrendezése, illetve a szabadidő hasznos eltöltése céljára. A modern létesítményben a küzdőtéren keresztben két szabványméretű kosárlabdapálya, illetve a játéktér közepén egy centerpálya került kialakításra, ami lehetőséget ad kosárlabda, kézilabda, röplabda és futsal mérkőzések lefolytatására is. A küzdőtér közösségi térként is működik. Az épületben egy felszerelt edzőterem is szolgálja a sportolókat. Az épületet az iskola területéről lehet megközelíteni. A közterület felőli bejárat jelenleg földúton elérhető, illetve a jövőben az önkormányzat által később kiépítendő úton lesz majd közterületről is megközelíthető.

A tervezéshez és kivitelezéshez szükséges, összesen bruttó 1,4 milliárd Ft-os egyházi célú támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Miniszterelnökség biztosította az EGYH-KCP-16-P-0077, EGYH-KCP-17-P-0112, EGYH-KCP-17-P-0112 és az EGYH-KCP-18-P-0012 sz. projektek keretében.

keszult magyarorszag korm tamogatasaval 2016 1

 

Last modified on Friday, 22 April 2022 10:12

Állami, városi és egyházi méltóságok ünnepeltek együtt április 23-án a jezsuita gimnázium diákjaival, és elhelyezték Közös-Tér multifunkcionális csarnok alapkövét, benne egy időkapszulával, melyet talán majd 500 év múlva nyitnak ki. (Időkapszula tartalma ITT ), (Alapkőletétel képek ITT).
BÁTORSÁG ÉS KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS
„A jezsuiták arról közismertek, hogy szeretik a komoly kihívásokat. Ilyen bátorság kellett a Közös Térhez is, hiszen még nincs ilyesmire példa az országban. Ezen a projekten mindenki csak nyertes lehet,

Last modified on Tuesday, 18 January 2022 15:34

A héten elkezdte a PEKA-BAU 2000 Építőipari Kft. az új csarnok alapozásához szükséges munkálatokat. A vegetációt eltávolították, kitűzik az épület sarokpontjait. Ezzel a munkálattal rendezettebbé válik a domboldal, amit  a későbbiekben fokozatosan parkosítani fogunk. Azt tervezzük, hogy a park az avasi lakók számára is nyitott maradjon, amely napközben fogadja a látógatókat, de éjszakára zárhatóvá tesszük. Biztonsági okokból a területen új gyalogos utakat alakítunk ki, ahol a lakók közlekedhetnek. Mindezt a saját tulajdonunkban lévó területen fogjuk bisztosítani. Bízunk abban, hogy a területen közlekedők vigyáznak a tisztaságra és a növenyzetre. Az alapkőletétel ünnepség 2018. április 23-án, 14.15-kor kezdődik. 

Last modified on Friday, 20 April 2018 09:37

Az elmúlt nyolc évben kiszámítható hazai viszonyok között sokat dolgoztunk, hogy iskolánk keresztény értékek szerint jobban szolgálhassa diákjait, a családokat és az avasi lakótelep környezetében lakókat. A pedagógiai innovációval együtt

Last modified on Thursday, 12 April 2018 09:48
Tuesday, 11 April 2017 14:11

Reális közelségben az új csarnok

A sport, kultúra és közösség támogatására az Avas-délen a jezsuita rend 2009-ben egy új létesítmény építését kezdeményezte. Erre a célra telket vásárolt a jeszuita gimnázium szomszédságában és létrehozta a Közös tér  belső egyházi szervezetet. A koncepcióterv széles kör bevonásával készült, az igények és anyagi lehetőségek fügvényében több átalakításon ment keresztül. Letisztultak a szükségletek és a funkciók, valamint a fenntarthatóságra került a fő hangsúly. A projekt megvalósításához szükséges fedezet előteremtése céljából sok erőfeszítést tettünk. Ennek eredménye, hogy 2016-ban a kormány döntést hozott a projekt támogatásáról. Így az év végére a Projekt irányitó bizottság (PIB) elkezdte a tervek további átdolgozását a rendelkezésre álló anyagi keret függvényében. A sportlétesítményt 2018. év végére tervezzük megépíteni. Az alapkőletételre reményeink szerint 2017. év késő őszi időszakában kerül sor. 

Last modified on Tuesday, 11 April 2017 16:23