• Iskolánkról
  • Szervezeteink
  • Kollégium
Monday, 22 November 2021 16:45

MEGHÍVÓ a Xavéri Szent Ferenc ünnepre

Tisztelt Szülők, Tanárok és Munkatársak! Szeretettel várjuk Önöket a Xavéri Szent Ferenc kollégiumi ünnepségre, melyet terveink szerint a szokott keretek között, a kollégista diákok családtagjainak személyes jelenlétével tartunk meg. Kérjük, a linkekre kattintva jelezzék részvételi szándékukat 2021. november 26-ig. CSALÁDOK regisztrációja, valamint JEZSU-s kollégák regisztrációja. Időpont:

Last modified on Monday, 22 November 2021 16:59
Wednesday, 26 May 2021 09:19

Kollégiumi ballagás

Kedves Diákjaink, Szüleik, Tanáraink, Munkatársaink, Barátaink! Tisztelt JEZSU-s Közösség! Május 26. szerdán,17 órakor tartjuk a Xavéri Szent Ferenc Fiúkollégium és a Szent Erzsébet Leánykollégium végzőseinek KOLIS BALLAGÁSÁT. Aki már részt vett JEZSU-s kollégiumi ballagáson, az tudja, hogy ez a legvidámabb, legbensőségesebb, legszívmelengetőbb esemény, amikor egy óriási család elköszön azoktól a tagjaitól, akik éppen kilépni készülnek a Nagybetűs Életbe. Csatlakozzatok hozzánk online, nevessünk-könnyezzünk együtt! A kollégiumi ballagáshoz IDE KATTINTVA csatlakozhatunk a JEZSUYoutube-on.

Last modified on Wednesday, 26 May 2021 09:51

Tisztelt Szülők és Kedves Kollégisták! Letölthető a KÉRELEM KOLLÉGIUMI FELVÉTELRE 2021–2022.TANÉV nyomtatvány. Leadási határidő: 2021.05.21. Kérjük, a lakcímkártya másolatot mellékeljék az 5. évfolyamosok és 9.c osztályosok, az újonnan érkező diákok, valamint azok, akiknek változott a lakcímük. Köszönjük!

Last modified on Monday, 26 April 2021 08:45

Részletes tájékoztató a kollégisták és szüleik számára az iskolakezdésről, a kollégiumi életről, a járványhelyzetben betartandó szabályokról. Az igazgató atya levele IDE KATTINTVA olvasható.

Last modified on Thursday, 03 September 2020 10:25

Nyolc éven át sülve-főve együtt, most meg maszkban, két méterről kiabálva integetnek egymásnak az udvaron. Ilyen érettségije még nem volt senkinek. Huszonkét diák vonult be a Xavéri Szent Ferenc Fiú Kollégiumba és a Szent Erzsébet Leány Kollégiumba az érettségi előtti vasárnapon. A gimnázium végzős kollégistái arról vallanak, hogy bár izgultak az érettségi miatt, a legjobb az volt az egészben, hogy végre újra találkozhattak egymással.
Milyen érzés volt visszajönni a kollégiumba?

Last modified on Friday, 08 May 2020 16:01

Tisztelt Szülők és Kedves Diákok! Kérjük a kollégistákat és szüleiket, hogy az utánvétes csomagokat és küldeményeket ne rendeljék az iskola címére. Azokat a csomagokat és postai küldeményeket, amelyekért utólag kell fizetni, 2019. október 20-a után nem áll módunkban átvenni a futárszolgálattól.
Köszönjük a megértést: Az iskola és a kollégium titkársága

Last modified on Thursday, 07 November 2019 14:09

A jezsuita kollégium több mint szállás a messzi lakó diákoknak. A jezsuita iskolákat általában sűrűn lakott településeken alapították, és a környékbeli gyerekeket tanították bennük. A távoli birtokokon lakó hercegek és főurak, látva a jezsuita iskolákban folyó minőségi nevelési munkát, megkérték a jezsuitákat, hogy hadd járjanak oda az ő gyerekeik is, de mivel a birtokuk és kastélyuk messze volt, a főúri csemetéknek szállást is kellett biztosítani. Így alakultak ki a jezsuita iskolák mellett a kollégiumok, ahol komoly nevelői munka folyt és folyik ma is. Minden tisztelet a kollégiumi nevelő csapatnak! Hatalmas kereszttel a mellükön, középkori hangulatban, egy igazi jó csapat! Szemán Krisztina tanárnő beszámolója a kolis nevelők évzáró, csapatépítő kirándulásáról:

Last modified on Wednesday, 26 June 2019 11:11

A kollégiumi szentmiséken mindenki énekel, nem is akárhogy. A zenekar, akiket év elején még „türelmesen” hallgattunk, most úgy zenél, mint az angyalok. (Képek ITT) Hát igen, egyetlen év kollégiumi élet is elég, hogy összehozzon egy közösséget, hát még...

Last modified on Tuesday, 30 April 2019 09:22
Wednesday, 24 April 2019 12:16

Kollégiumi ballagás - április 24.

Szerda délután 17:00 órától kollégiumi ballagás. Szentmise és műsor a templomban, utána terülj asztalkám! Szeretettel várjuk a kollégistákat, nevelőiket, a munkatársakat, családtagokat, plébánosokat és jóbarátokat!

Last modified on Wednesday, 24 April 2019 12:22
Tuesday, 11 December 2018 09:13

Kedvenc ünnepünk – Xavér-nap

„Aszerint, hogy ki-ki milyen lelki ajándékot kapott, legyetek egymásnak szolgálatára, hogy Isten sokféle kegyelmének jó letéteményesei legyetek.” (1Pét 4, 10) Ez a bibliai idézet volt Xavér napi műsorunk ihletője. Isten különleges képességeket, ajándékokat és tehetséget adott nekünk. A lelki ajándékok: a szív, a képességek, a személyiség és a tapasztalat. A tehetség eme csokrát Isten adta nekünk, ettől vagyunk azok, amik, és ez különböztet meg bennünket a többi embertől. Xavéri Szent Ferenc, a fiúkollégium védőszentje tehetséget kapott, amit...

Last modified on Tuesday, 11 December 2018 09:33