• Iskolánkról
  • Szervezeteink
  • Kollégium
  • „Kollégiumi fíling” volt a templomban - kollégiumi ballagás

„Kollégiumi fíling” volt a templomban - kollégiumi ballagás

A kollégiumi szentmiséken mindenki énekel, nem is akárhogy. A zenekar, akiket év elején még „türelmesen” hallgattunk, most úgy zenél, mint az angyalok. (Képek ITT) Hát igen, egyetlen év kollégiumi élet is elég, hogy összehozzon egy közösséget, hát még...

nyolc. A tizenegyedikesek hálásan búcsúztak el idősebb fivéreiktől és nővéreiktől: „Büszkék vagyunk rá, hogy veletek nőhettünk fel, tőletek tanulhattunk. Sokat tanultunk tőletek, köszönjük, hogy befogadtatok bennünket.” A tizenkettedikes lányok pedig komoly, szép beszéddel mondtak köszönetet. A fiúk vicces képekkel, szelíden poénkodva, de meghatottan vezettek végig a koli épületén, ahol állításuk szerint a konstruktív konfliktuskezeléstől, életfilozófián és a kulináris művészet alapjain át a tudományos neveléselméletig, szinte mindent megtanulhattak. „Kedves Nevelőink, kollégiumi dolgozók, diáktársaink, a falak semmit sem jelentenek nélkületek. Köszönjük a társaknak, hogy kisebb testvéreink voltak, nevelőiknek, és a dolgozóknak, hogy velük, de értük, annyit küzdöttek.” Ferenc atya beszédében megköszönte a nevelők és a munkatársak „atyai és anyai jelenlétét”, majd azzal biztatta a búcsúzó 12. évfolyamos kollégistákat, hogy bármi is jön a Nagybetűsben, Isten velük van. „Ne álljatok fel az asztaltól, akkor sem, ha nem megy valami. Ahogy mi sem állunk fel és nem hagyjuk ott a TV-t, amikor a magyar válogatott játszik, pedig már az első tíz perc után kiderült, hogy veszíteni fognak, Isten sem áll fel soha az asztaltól, bármit is csináltok.”
„Az életben mindig lesz emmauszi megpróbáltatás, amikor nem ismeritek fel, hogy ott van veletek Jézus. Azért imádkozom, hogy Isten megadja neked az erőt, hogy meghalld és meglásd az Istent az életedben, és majd 40-50 évesen el tudd mondani: Számomra az Isten kétségbevonhatatlan. Ez fontos lesz neked is, és mindenkinek, akikkel az utadat járod. Tegyen téged Jézus Krisztus erős férfivá, erős nővé, aki számára Isten megkérdőjelezhetetlen. Így legyél világosság mások számára, aki segíteni tud másoknak meglátni az Isten jelenlétét.”

A szentmisét a Loyola Étterem ünnepi menüje követte, ahol a tizenkettedikesek hálaénekkel köszöntötték az étterem dolgozóit, akik annyi éven át olyan jól táplálták őket, és mindig volt repeta is! (2019. Április 24. Szelenge Judit)

Last modified on Tuesday, 30 April 2019 09:22