• Iskolánkról
  • Szervezeteink
  • Szülői közösség
  • A digitális világ kőkemény valóság a számukra… Sok kérdés merült fel a Szülők akadémiája I. találkozóján

A digitális világ kőkemény valóság a számukra… Sok kérdés merült fel a Szülők akadémiája I. találkozóján

Influenszer, app, sznepcset, csetbot, tiktok, viszkokfruzsi, barni, nosika...?! Kik és mik ezek, és miért kellene nekem tudnom róluk? Nem elég nekem a Facebook? Hát... a gyerekek már nem is nagyon facebookoznak, és nekünk azért érdemes megismerkednünk a fenti, furcsanevűekkel, mert lehet, hogy ciberbulli, adathalász, ciberzaklató vagy még rosszabb... De nemcsak erről van szó. Az is jó lenne, ha...

csak simán megismernénk, és megértenénk ezt a szép, új világot, amelyben gyermekeink az élményeiket, barátaikat, tudásukat, örömeiket és bánataikat szerzik, amelyben olyan otthonosan mozognak... nem vonhatjuk meg a vállunkat, hogy „ugyan kérem, az csak digitális, inkább menne ki a grundra.” számukra ez a kökemény valóság...
A Szülők Akadémiája első összejövetelére 25 szülőt vonzott a „Z generáció konfliktuskezelése” téma. Kiderült, hogy a másfél óra még a kérdésekre sem elég, hát még a válaszokra. Ezért, ha ott voltunk, ha nem, minden kedves szülőt bátorítunk, hogy a Facebookon barátkozzunk „Ifjúságvédelem Márkbácsi”-val!
Majó Márk szociálpedagógus, a gimnázium ifjúságvédelmi felelőse az első előadással arra törekedett, hogy elindítson egy együtt gondolkodást a szülőkkel, hiszen egy X vagy Y-generációs szülő számára nem könnyű megérteni, hogy mi a csudát tud órákig nézni az a gyerek a mobilján, és miért gáz lemaradni valakinek a legújabb feltöltéséről, mert az annyira gáz, és aki nem követi, az kimarad... de miből is? 

Ilyen és még sok kérdést fogunk megbeszélni a Szülők Akadémiája további összejövetelein, és addig is dobjunk egy lájkot Ifjúságvédelem Márkbácsi - nak, és főleg, Frendezzünk vele. Az iskola ifjúságvédelmi csapata várja kérdéseinket és megosztásainkat!

Last modified on Tuesday, 04 December 2018 10:37