• Pedagógia
  • Digitális tanrend
  • Közlemények

Magyarországon az óvodák és az általános iskolák április 7-ig bezárásra kerülnek, a gimnázium a következő hetekre átalakítja a tanrendjét. IDE KATTINTVA olvasható az igazgató atya közleménye a változásokról és a legfontosabb tudnivalókról. 

Last modified on Monday, 08 March 2021 09:46

Az iskola digitális eszköztára egy darab interaktív kijelzővel gazdagodott. Az óriási, TV-hez hasonló eszköz nemcsak kiváltja a hagyományos, sőt kevésbé hagyományos eszközöket, a projektort, interaktív táblát, hangszórót, és a krétás/fehér táblát, (sőt a sötétítő függönyt is, ...

Last modified on Friday, 26 February 2021 13:09

2020 márciusában az első karantén idején még szinte mindenkinek nehezére esett volna az online tanítás előnyeit felsorolni. Olyan hirtelen kellett váltani, hogy inkább csak a nehézségeket láttuk.
2021 januárjában viszont már sokkal árnyaltabb a helyzet, tapasztaltabbak vagyunk, 8. osztályig jelenléti oktatás van és csak a nagyok (9-12 évfolyam), vagyis a diákok fele tanul a tantermen kívüli digitális tanrend szerint. A jezsus pedagógusok számára is mostanában rajzolódik ki, hogy félig üres-e a pohár, vagy mégis inkább félig tele van:...

Last modified on Monday, 15 February 2021 11:26

A koronavírus járvánnyal járó iskolabezárásra igazából nem lehetett felkészülni, mégis, egészen könnyedén simult bele mind a tanári kar, mind a diákság a teljes távoktatási munkarendbe 2020. március 15-e után. Bár tavaly senki nem tudhatta előre, hogy mit hoz a következő tanév, a 2018/2019-es tanévben számos olyan dolog történt, ami alig néhány hónappal később elősegítette a szinte zökkenőmentes átállást a távoktatásra. Összefoglaló tanulmány ITT olvasható. 

Last modified on Tuesday, 08 December 2020 15:34