Szekeres Ábel újra - harmadszor is judo Magyar Bajnok

Szekeres Ábel 2018 és 2019 után 2020-ban harmadszor is megvédte kor- és súlycsoportjában megszerzett judo Magyar Bajnok -i címét. Minden mérkőzését megnyerve lett Magyar Bajnok. "Nagyon örülök, hogy sikerült megvédeni a Magyar Bajnoki címem. Szeretném megköszönni edzőim munkáját; Barátaim, valamint osztálytársaim, tanáraim és iskolám támogatását. Külön köszönöm a MVSC judosainak és edzőjüknek Kálmán Tibornak és Bartha Ákosnak, hogy részt vehetettem edzéseiken, készülhettem velük, tanulhattam tőlük. Most az alapozási időszak jön, gőzerővel készülök a jövő évi versenyekre, elsők közt a korosztályos Országos Diákolimpiára, ahol a Jezsut képviselhetem.

beszámolója: "A csapat november 7-én utazott el Egerbe, a Diák A és B Magyar Bajnokságra. Ábel felkészülése jól sikerült, mind fizikailag, mind szellemileg ott tudott lenni. Kor- és súlycsoportjában 14 versenyzőt neveztek, Minden mérkőzését megnyerve lett Magyar Bajnok."

Ábel édesapja, Szekeres Norbert edző szerint Ábel 2020-as judós éve döcögősen indult. "Januárban a bal lába tört el, majd a vírushelyzet nehezítette az életünket. Mire lecsengett az első hullám és indulhatott volna az érdemi munka Ábelnek a jobb lába tört el. Szerencsére már volt gyakorlat a "gyógyulásban", így a Salgótarjáni edzőtáborban már ott lehettünk. Nagyszerű körülmények között és még jobb edzők segítségével tudtunk ott készülni, amit itt is köszönünk mindenkinek aki ott volt.
Első versenyünk így az éven az Egri Tóth Péter emlékverseny volt. Ott korosztályában első, a serdülők között a harmadik helyet szerezte meg Ábel.
Második versenyünk a Serdülő B OB volt Győrben, egy korosztályt felnevezve, ahol Ábel magabiztos versenyzéssel lett harmadik és állhatott dobogóra. Kis izgalommal, de nagy akarattal mentünk újra Egerbe és sikerült a Bajnoki cím megszerzése.

 

Last modified on Monday, 16 November 2020 12:22