Ladányi Anna a legjobb tíz Bölcs-Ész között az országban

Ladányi Anna 11.A osztályos tanulónk 100 nevező közül, akik nagyrészt egy évfolyammal idősebbek, bejutott a legjobb 10 bölcsész közé a Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi Versenyen, irodalom kategóriában. “Két írásbeli forduló után következett a szóbeli döntő. Kreatív feladatok voltak, pl. egy versantológia összeállítása, színdarab írás, ...

az Antigoné modern feldolgozása, kollázsvers-készítés stb. A szóbeli döntő Zoomon keresztül került megrendezésre január 29-én. Nagyon élveztem a versenyen való részvételt és a feladatok elkészítését. HUtka Józsefné Andrea tanárnő segített a felkészülésben. Végig mellettem volt, támogatott, segített a feladatok elkészítésében, tökéletesítésében. A szóbelire való felkészülésben is nagyon sokat segített, sokat gyakoroltuk a prezentációt zoomon keresztül, és tartotta bennem a lelket. Nagyon hálás vagyok neki.” Annának, mondhatjuk, vérében van az irodalom  és a nyelv szeretete, szülei mindketten magyar szakos tanárok. Már korábban megismerhettük sikeres műfordítóként, és emlékszünk gyönyörű szavalatával elért eredményére is. 
A versenyt minden évben megrendezi a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, irodalom, történelem, régészet és nemzetközi tanulmányok témákban.

Last modified on Thursday, 18 March 2021 15:17