Kosárlabda B33 bronzérem a JDSE lányainak!

Bronzéremmel tért haza Dsupin Regina, Király Fruzsina, Kulyassa Gerda, Pákozdi Petra, és Tóth Vanda 2021 első 3X3-as regionális tornájáról. 4. helyezést ért el Kovács Veronika, Angyal Léna és Olajos Eszter. A fiú csapatok is vitézül küzdöttek. A MKOSZ által szervezett regionális tornán a JDSE 5-6. évfolyamos kosárlabdázói vettek részt. Az ellenfelek kosárlabda klubok igazolt versenyzői voltak.IDE KATTINTS a képekért!  A JDSE célja a kosárlabda megszerettetése és a legtehetségesebbek átirányítása a MEAFC és a DVTK kosárlabda szakosztályai felé. Az edzők beszámolói:

 

2021. május 9-én, szombaton került megrendezésre az idei első 3X3 elleni félpályás kosárlabda torna. A színvonalas mérkőzéseknek a Miskolci Egyetem Körcsarnoka adott otthont. Délelőtt 10 órakor vette kezdetét a küzdelem sorozat, mely során a Jezsuita DSE két lány csapattal képviseltette magát. A részvétel célja elsősorban a rutinszerzés és a kosárlabda ezen szabályrendszerével való megismerkedés volt a sportolók számára. Az u12-es korosztályban a Kovács Veronika, Angyal Léna és Olajos Eszter alkotta trió a 4. helyezést érte el. Az egy évvel idősebbek között a Kulyassa Gerda, Pákozdi Petra, Tóth Vanda, Király Fruzsina és Dsupin Regina alkotta csapat a bronzérmet szerezte meg. A lejátszott mérkőzések alatt a gyerekek rengeteg tapasztalatot szereztek, kitűnően szolgálta fejlődésüket a félpályára játszott gyors kosárlabda. Mindenki kellemes fáradtsággal, élményekkel teli napot zárt. Gratulálunk a résztvevőknek az elért eredményekhez! (Vaszi Ádám)

Az u12-es korosztályban Kovács Kristóf, Hornyák Dániel, Berta Ádám és Szabó Ákos alkották a csapatot. A csoportból sajnos nem sikerült továbbjutni, de az utána lévő meccsekből kettőt sikerült megnyerni, egyet hosszabbítás után, nagy izgalmak között. Ez mindenképpen nagy löketet adott a fiúknak, meccsről meccsre javult a játékuk, és jó volt nézni, ahogy küzdöttek egymásért a pályán. Az u14-esek között Turkovics István, Németh Zsombor, Németh Bence és Csehil Nándor szerepelt. Ebben a korosztályban sajnos nagyon érezhető volt az edzéshiány, de összességében úgy érzem, a fiúk kihozták magukból a maximumot. Első tornának kiváló élményszerzés volt, bízom benne, hogy egyre több siker is járul majd a munkához. (Tóth Bence)

Last modified on Wednesday, 19 May 2021 10:14