Sikerélmény számunkra minden törióra - Morvai Bence és Sáry Veronika verseny eredményei

Morvai Bence István és Sáry Veronika 8.a osztályos tanulók országos 16. és 20. helyezést értek el a Kosáry Domokos Történelem Versenyen. Ez az általános iskolások egyik legrangosabb történelem versenye, a “kicsik OKTV-je”, a JEZSU tehetséggondozásának fontos színtere. Veronika már tavaly, 7. osztályos korában eljutott az országos 20. helyezésig. Ötvös Lajos tanár úr...

nagyon büszke diákjaira, akik ilyen komolyan elmélyedtek a témában, amely idén magyarország történelme 1848-tól 1914-ig volt. A 16. helyezett Bence véleménye szerint ez nagyon változatos korszak, Veronikának pedig kimondottan a kedvenc történelmi időszaka.
A JEZSU történelem verseny eredményei évek óta kimagaslóan jók, a HVG összesített eredményei szerint az ország első 10 középiskolája között vagyunk történelem eredményeink alapján. Általános iskolai korosztályban pedig, a Kosáry Domokos verseny eredményei mutatják ugyanezt a magas színvonalat, (amellett hogy itt egy kislány, akinek van legkedvencebb történelmi korszaka).
“Én azért szeretem ezt az időszakot, mert minden ekkor indult fejlődésnek Magyarországon. Magát a történelmet pedig azért szeretem, mert jó tudni, hogy az ember mire lehet büszke a múltból.” Bence, aki cserkész is, ezzel maximálisan egyetért. “Ha ismerjük a múltat, sokkal könnyebben meg tudjuk érteni a jelent.”

A diákok mindketten szeretnének édesapjuknak köszönetet mondani a sok támogatásért, amit a versenyhez kaptak, és lelkesen számoltak be felkészítőjük, a legendás Ötvös Lajos tanár úr óráiról, ahol igazán ráéreztek a történelem szépségére. “A tanár úr órái nagyon érdekesek, mindig nagyon élvezzük. Lajos bácsi igazi tekintély. Nem túl szigorú, de mégis nagyon rendben van minden az órán. Ráadásul, amikor ő tanít, valahogy mégis mindig az az érzésünk, hogy az osztály együtt rakja össze a tanulnivalót. Ezért sikerélmény számunkra minden törióra.”

Last modified on Saturday, 10 July 2021 12:01