Szekeres Ábel négyszeres magyar bajnok - judo

Szekeres Ábel 8.s osztályos diákunk megszerezte a Magyar Bajnoki címet immár negyedik alkalommal, a Serdülő B korosztályos Országos Bajnokságon, Győrben, 2021 október 30-án. November 21-én Zalaegerszegen még egy Országos Bajnokság várt rá, ahol nála egy évvel idősebbek között ezüstérmes lett. Edzője, Szekeres Norbert nagyon elégedett a fiatal versenyző eredményeivel, kiemelve helyes hozzáállását, eltökéltségét és szorgalmát. "Ábel gőzerővel készült a versenyre, mindent megtett...

a lehető legjobb eredményért. A versenyen jó formában és technikásan küzdött. Ne feledjük, hogy 3 héten belül két Országos Bajnokságon versenyzett. Ez nagyon komoly megterhelés mind fizikailag, mind pszichésen, de ő remekül vette az akadályt. Miután megszerezte a korosztályos Magyar Bajnoki címet, az idősebbek közöt második helyezést ért el." Az edző szerint  ez jól mutatja milyen kiemelkedő versenyző. Szívből gratulálunk! Ábel a Harsányi Utánpótlás Nevelő SE Judosa, de felkészülését az MVSC judosai és edzői is segítik, amiért Ábel már az előző években is háláját fejezte ki, és idén sem mulasztotta el megköszönni. Ábel tudatában van annak, hogy kiemelkedő eredményéhez a támogató közösség is hozzájárul. Istentől kapott tehetsége, saját erőfeszítései és kitartása (Ábel hároméves kora óta judozik) mellett szerető és támogató családja, édesapja, edzői, a csapata, az MVSC-s edzők és sporttársak és a JEZSU iskolai közössége is segítik útján. Edzője és családja külön kifejezték hálájukat azért a támogatásért, amit a JEZSU mint iskola, Ábel osztályfőnöke, és osztálytársai nyújtanak a kiváló sportolónak.

Molnár Attila sportszakmai vezető kiemelte: "A JEZSU-ban különös gondot fordítunk arra, hogy jó tanuló jó sportoló diákjainknak megfelelő körülményeket biztosítsunk, szorosan együttműködve a sportegyesületekkel és a családdal, és természetesen magukkal a sportoló diákokkal. Ennek része az edzések és a hétvégi versenyek miatti, sokszor zsúfolt időbeosztás és a tanulás, mérés-értékelés összeegyeztetése, egyéni, rugalmas kialakítása, melyben a többi tantárgyat tanító pedagógus kollégáim mindig partnerek, még ha ez részükről jelentős többlet munkát és időt jelent is. A jó tanuló jó sportoló diákok segítése nagyon fontos pedagógiai érték a JEZSU közössége számára."

Beszámolók Szekeres Ábel korábbi eredményeiről: 2018, 20192020, 2021 

Last modified on Tuesday, 23 November 2021 11:12