Sárközi Zsuzsa serdülő magyar bajnok - judo

Sárközi Zsuzsa 9. s osztályos tanulónk országos bajnoki címet szerzett a Serdülő Országos Bajnokságon, 2021. november 21-én Zalaegerszegen. Az MVSC cselgáncs szakosztály versenyzője 4 éves kora óta, vagyis 10 éve judozik. Edzője Kálmán Tibor (a képen látható). Zsuzsi súlycsoportja egyik legkönnyebbik versenyzőjeként szerezte meg az aranyérmet: “Serdülő korosztályban a legnagyobb súlycsoport a...

63 kg utána már csak a +63 kg van, ami azt jelenti, hogy bármeddig mehet a súlya azoknak akik ebben a kategóriában versenyeznek. A szeptemberi egri Tóth Péter emlékversenyre még megpróbáltam belefogyni a 63 kg-os csoportba, de fél kilóval átléptem, úgyhogy +63-ban indultam. De így is 3. lettem. A mostani versenyen is a +63 kg-ban indultam a magam 65 kilójával. Mint már mondtam, itt már nincs súlyhatár szóval mentem 70 kilóssal is, 90 kilóssal is stb. Azért sem izgattam magam annyira, hogy belefogyasszam magam a 63 kg-ba, mert egyrészt ez az utolsó versenyem serdülőként, másrészt a nálam idősebbek közöt, az október 10-én megrendezett Ifjúsági B Országos Bajnokságon -70 kg-ban 3. lettem. 

Zsuzsi tisztában van saját erősségeivel: “Azt gondolom, sokat segít nekem ebben a sportban, hogy kitartó és céltudatos vagyok.” Ugyanakkor azt is tudja, hogy senki nem tud kiemelkedő eredményt elérni egyedül, az őt körülvevő, szerető és támogató közösség felhajtó ereje nélkül. “Családom mindent megtesz azért, hogy sikeres legyek ebben a sportágban, az iskolában pedig a tanáraim támogatnak; mindig rugalmasan figyelembe szokták venni, ha például versenyem volt a hétvégén, és a számonkérést ennek megfelelően időzítjük, miután közösen megbeszéltük.” “Hálás vagyok edzőmnek, csapattársaimnak, barátaimnak és családomnak.”

Beszámolók Sárközi Zsuzsi előző eredményeiről: 2018, 2019_4, 2019_9, 2020, 2021

(A kék színű öv a judoban való jártasságot mutatja (2 kyu). A kék öv után a barna majd a fekete öv következik.)

Last modified on Tuesday, 23 November 2021 11:29