Szinergia és vagányság - Ezüstérmesek a megyei Bolyai matekversenyen

Vargay Máté, Köcski Roland, Pápai Bálint és Késmárky Olivér 8. évfolyamos diákjaink 2. helyezést értek el a megyei Bolyai Matematika versenyen. A hetedikesek 4., a hatodikosok 5. helyen végeztek. Szinergikus csapatmunkaés bátorság kell ahhoz, hogy...

jó eredményeket érjenek el a csapatok mondta a verseny jellegéről Németh Anna tanárnő.
"A Bolyai Matematika versenyen a diákoknak sokkal több képességüket kell mozgósítani, mint ami egy egyszerű feladatsor megoldásához szükséges." "Először is ez egy olyan teszt, ahol az 5 lehetséges válasz közül több is jó lehet. Gondoljunk csak bele, mekkora önbizalom, tudás kell ahhoz, hogy mind az ötöt bejelöljük! Vagy vagányság? Enélkül sem megy.... Másodszor pedig csapatmunka: 4 diák tölt ki egyetlen feladatsort. Sokkal több kell ehhez, mint gondolnánk: nem elég a munkamegosztás, hanem nagy bizalom is kell egymás iránt: ha te azt mondod, hogy tudod, akkor nekem el kell fogadni, ellenőrzés nélkül, mert arra nincs idő! Ez még kevés, mert van olyan feladat is, amit senki sem tud egyedül megoldani: ilyenkor ötletelünk: egymás gondolatába kapaszkodva, egymás állításait kiegészítve, kijavítva kell eljutni a helyes megoldásig. Ilyenkor igaz az, hogy 2x2 néha 5, vagyis a 4 versenyző tudását összerakva simán többet kell kapni a tudásuk összegénél!
Ezen a versenyen értek el megyei 2., 4., és 5. helyezést a diákjaink. Külön ki kell hangsúlyozni, hogy más iskolák matematika tagozatos tanulói is vannak a versenytársak között, és a JEZSU materkosai köztük is megállták a helyüket."
Gratulálunk nekik, és felkészítő tanáraiknak, Kalo Annamária és Németh Anna tanárnőknek!

Osztály/kategória: 8g
Csapatnév: BORS 2. hely
1. diák: Vargay Máté
2. diák: Köcski Roland
3. diák: Pápai Bálint
4. diák: Késmárky Olivér
Felkészítő tanár: Kalo Annamária

Osztály/kategória: 7g
Csapatnév: Unikornisok 4. hely
1. diák: Karádi Bálint
2. diák: Kertész Bodza
3. diák: Koseczki Szabolcs
4. diák: Tóth Dorottya
Felkészítő tanár: Németh Anna

Osztály/kategória: 6
Csapatnév: Fiataluracskák 5. hely
1. diák: Boldogh András
2. diák: Juhász Benedek
3. diák: Tótszegi Domonkos
4. diák: Sós Máté
Felkészítő tanár: Németh Anna

Last modified on Wednesday, 01 December 2021 14:57