Print this page

Erős csapat: 3. helyezés a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjén

Olajos Orsolya, Novák Sára, Bodnár Tamás, Turcsányi Vince, 8.a osztályos diákjaink 3.helyezést értek el a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjén, mindössze egyetlen ponttal lemaradva az első és második helyezett mögött.
A diákok valamennyien kiemelkedően jó tanulók, ám azon felül más-más erősséget adtak a csapathoz. Egyikük az irodalom széleskörű ismeretét hozta - rengeteget olvas, a másiknak egyszerűen “érzéke van a helyesíráshoz”, - ő például felvidéki magyar, a harmadik gyors mint a villám, és igazi stratéga, a negyedik pedig még aza alaposnál is alaposabban ismeri a nyelvtant. Valamennyien komoly verseny rutinnal...

rendelkeznek, előző években ugyanis már indultak ezen a versenyen, de más-más csapattagokkal. A siker most a remek csapatmunkának, a nyerő összeállításnak is köszönhető. A diákok valamennyien kiemelték, hogy a tanárnő rengeteget gyakorolt velük, és a gyakorlás folyamán egyre jobban megtanultak önállóan tanulni és készülni. Ezért nagyon hálásak felkészítéjüknek, Soltész Ágnes tanárnőnek. “Az is motivált bennünket, hogy az igazgató atya időnként odajött hozzánk, és mindig volt hozzánk egy-egy biztató szava.”
Az iskolából nyolc csapat indult a körzeti fordulón, melyen mind a JEZSU-s kisgimnazisták, mind a nagyok csapatai nagyon szépen szerepeltek. Eredmények:

KISGIMNAZISTÁK:

Körzeti forduló:

1. hely Olajos Orsolya, Novák Sára, Bodnár Tamás, Turcsányi Vince, (8.a) Felkészítő: Soltész Ágnes
4. hely : Németh Stella, Takács Kendra, Kiss Balázs, Pásztor Benedek (8.a) Felkészítő: Soltész Ágnes
5. hely: Jurás Dávid, Újj Tamás, Csiky András (7.s) Felkészítő: Lenkei Zsanett
6. hely: Terhes Hanna, Csehil Nándor (7.a), Szenttamási Lili, Karádi Bálint (7.b) Felkészítő: Lenkei Zsanett, Szemerszki Mihályné
8. hely: Boldogh András, Nagy Zalán, Pacsa Kristóf, Visnyovszky Balázs (6.b) Felkészítő: Löveiné Árva Melinda

Országos döntő:

3. hely Olajos Orsolya, Novák Sára, Bodnár Tamás, Turcsányi Vince, (8.a) Felkészítő: Soltész Ágnes

NAGYGIMNAZISTÁK:

Körzeti forduló:

6. helyezés: Gulya Zsuzsanna, Fazekas Anita, Albert Eszter Anna, Vajvoda Petra (9.a) Felkészítő: Hutka József
7. helyezés: Simon Szonja, Rácz Balázs, Köcski Nikolett (11.B) Felkészítő: Soltész Ágnes