2022. januártól sakk mesterjelölt Turcsányi Vince

Turcsányi Vince 8.a osztályos diákunk januártól sakkmester-jelölt! Vagyis, átlépte a bűvös 2100-as ponthatárt a 44. Harkányi Tenkes Kupán.  A Maróczy Géza Utánpótlás Központ sakknövendéke 10. helyen zárta az egy egész hétig tartó versenyt (december 8-15.), és 32 Élő-pontot szerzett, így 2022. januártól immár ún."mesterjelöltként" folytathatja a versenyzést. A verseny részleteiről a sakk-savvy olvasóknak a büszke édesapa küldött beszámolót:...

 

A sakkozóknak szokásos havi edzőtáborok, az év közben folyamatosan zajló megyei és NB I-es csapatbajnoki fordulók és a nemzetközi versenyek és megmérettetések is szükségesek a fejlődés érdekében. A 44. Harkányi Tenkes Kupán ahol 13 ország versenyzői (javarészt Európából, de volt kazah, indiai és japán induló is) 9 forduló alatt mérték össze tudásukat a baranyai fürdőhely nagymúltú nemzetközi versenyén.. az első partiban Vince egy nemzetközi mester ellen ült le játszani és bár kitartóan küzdött, a végeredmény érthető módon alakult. A következő körökben viszont elkezdődött a pontok gyűjtögetése. Két döntetlen játszma után a negyedik fordulóban az első győzelem is megszületett egy kifejezetten jól játszó angol ellenféllel szemben. Egy szlovák sporttárssal elért remi után újabb, nagyon értékes győzelemnek örülhettünk: a magasan jegyzett és esélyesebb magyar ellenféllel szemben a játék sokáig döntetlenre állt, de végül egy maratoni 5 és fél órás csatában sikerült a teljes pontot begyűjteni!
A hetedik fordulóban, egy szlovén versenyző ellen vívott meccsben az ellenfél először visszautasította Vince remi-ajánlatát. A senior versenyző valószínűleg bízott a több évtizedes versenyrutinjában, ám végül mégis bravúros döntetlen született. A következő körben - szintén szlovén versenyző ellen - nem sikerült a pontszerzés, az utolsó nap viszont győzelemmel zárult, így végül Vince 10. helyen zárta a versenyt. Ami viszont még fontosabb, hogy a tornán 32 Élő-pontot szerezve átlépte a 2100-as ponthatárt, így 2022. januártól immár ún."mesterjelöltként" folytathatja a versenyzést! (Dr. Turcsányi Tamás)

Last modified on Thursday, 16 December 2021 13:45