Készülnek az Országos Bajnokságra - Kosárlabda Diákolimpia

Diákolimpiai kosárlabda bajnok csapatunk ebben a tanévben is bejutott az ország 8 legjobb csapata közé. Az országos döntő január 20-23-án lesz Székesfehérváron. A csapat tagjai: Balajthi Boglárka (10.s.), Barabás Zsófia (9.s), Borbély Blanka (11.s), Földi Boglárka (11.s), Hegedűs Aténé Kata (11.s), Kádas Boglárka (8.s), Peitl Fruzsina (12. b ),  Poczkodi Zsófia (9.s), Szemerszky Mária (11. s), Tóth Greta (9.b), Vukicevic Mila (11.s). Felkészítő: Vukicevic Milen. Edzői elemzés és beszámoló a mérkőzésekről: 

D6 Leány Kosárlabda megyei és országos diákolimpiai döntők - edzői beszámoló elemzés

A tavalyi versenyeztetés elmaradása (2020-21) után (Covid miatt) a háromszoros diákolimpiai bajnok csapat ismét elindult a D6-os (2002-2007 születésűek) korcsoportban. A megyei bajnokságban kezdtünk, ahol nagyon jó ellenfelekkel küzdöttünk meg és első helyen végeztünk a saját csoportunkban, úgy hogy mind a 3 mérkőzést megnyertük.
A lányok nagyon motiváltan játszottak és méltó ellenfelek tudtak lenni, ami számomra is egy pozitív visszajelzés.

Eredmények (Megyei Bajnokság):
Lévay József Református Gimnázium – Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium 31 : 71
Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium – Diósgyőri Gimnázium „B” 57 : 15
Eötvös József Gimnázium (Tiszaújváros) – Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium 22 : 63

A megyei döntőben, amely a Diósgyőri Gimnáziumban került megrendezésre (2021.11.08.), a 2. helyezett ellen játszottunk először. Az elődöntő mérkőzést hatalmas akarattal és hittel tudtunk megnyerni. A megyei döntőben a Diósgyőri Gimnáziummal kerültünk össze. Sajnos a döntő mérkőzésen alul maradtunk egy nagyon jó, motivált csapattal szemben. Az elért eredmény alapján kiharcoltuk az országos elődöntőn való részvételt.

Eredmények (Megyei Döntő - Miskolc; Diósgyőri Gimnázium):
Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium – Herman Ottó Gimnázium 63 : 57 (elődöntő)
Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium – Diósgyőri Gimnázium 41 : 72 (döntő)

Az országos elődöntő Debrecenben került megrendezésre (2021.12.14.) és 4 csapat küzdött az első helyért, ugyanis csak egy csapat juthatott az országos döntőbe. Az elődöntőben a nyíregyházi csapat ellen játszottunk. Ezen a mérkőzésen magabiztos és fegyelmezett játékkal fölényesen nyertünk. A döntőben a szolnoki csapattal találkoztunk, ahol céltudatos és összeszedett játékkal megnyertük az összecsapást és ezzel kivívtuk az országos döntőben való részvételt (legjobb 8 iskola Magyarországon).

Eredmények (Országos Elődöntő - Debrecen):
Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium - Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium 27 : 68 (elődöntő)
Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium - Verseghy Ferenc Gimnázium (Szolnok) 76 : 43 (döntő)

Az országos döntő január 20-23. között kerül megrendezésre Székesfehérváron. Iskolánkat büszkén képviseljük majd és mindent megteszünk azért, hogy a legjobbak között is helyt tudjunk állni.
(Vukicevic Milen felkészítő edző)

 

Last modified on Thursday, 06 January 2022 14:27