Dányi Eszter magyar bajnoki ezüstérme - ritmikus gimnasztika

Dányi Eszter 5. a osztályos diákunk egyéni ezüstérmet és csapatával bronzérmet hozott a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Magyar Bajnokságról. A versenyt június 4-én Törökbálinton rendezték meg. Eszter a DVTK színeiben versenyzett a 2. osztályban. A testnevelői munkacsoport vezetője elismeréssel nyilatkozott diákunkról: “Nagyon pozitív sportoló, és rengeteg munkája van a szuper eredmény mögött.” Eszter 3 éves kora óta sportol,...

4 éves kora óta versenyez. Először 6 évig szertornázott, két éve pedig a DVTK Ritmikus Gimnasztika Szakosztály csapatának tagja. Edzői: Baumann Loretta, Takács Nikolett, Kovács Zsófia, Vizauer Judit.

Eddigi legjelentősebb versenye ez a Magyar Bajnoksági ezüst, korábban a Vidék Bajnokságon egyéniben negyedik lett, csapatban pedig ezüstérmet szereztek Somogyjádon.
Édesanyja elmondta, hogy Eszter mindent szeret, ami a mozgással kapcsolatos,  szinte folyamatosan mozgásban van. "Heti 11 órát tölt edzéssel, és már egész kicsi korában nagyon gyorsan megtanulta beosztani az idejét."
A családban mindenki sportos életmódot folytat, és Eszter sok megértő támogatást kap szüleitől, de az ötödikes számára ez akkor is sok lemondással jár. "Amíg más gyerekek szombaton pihennek, ő a szombat délelőttjét is a tornacsarnokban tölti." Gratulálunk a szép eredményhez, és további pozitív, energikus, vidám sportolást kívánunk!

Last modified on Wednesday, 08 June 2022 10:46