A 6. korcsoportos lányok B33-as aranyérme - Országos Diákolimpia

Vukicevic Mila 11s, Kádas Boglárka 8s, Földi Boglárka 11.s, Borbély Blanka, Szemerszki Mária 11s aranyérmet szereztek a B33-as Diákolimpia országos döntőjében. Felkészítőjük Vukicevic Milen edző úr. Az Országos Diákolimpiai Döntőt 2022. június 12-én rendezték meg Miskolcon, a Körcsarnok melletti szabadtéri pályán. Az edző úr értékelése:...

 

Ott folytattuk, ahol abbahagytuk…

Ebben az évben a Miskolci Egyetemi Sportcsarnok melletti szabadtéri pálya adott otthont június 12-én, vasárnap a DECATHLON B33 DIÁKOLIMPIA 2022 Országos Döntőjének. A Jezsuita 1 csapata a lányok között a „B” ( 9-12. évfolyam) korcsoportos B33 bajnokságban vett részt.

A csoportkörben a budapesti Leövey Klára Gimnázium és a győri Bercsényi Miklós Sportiskola csapatával kerültünk össze. A csoportkör után - kettő győzelemmel - első helyen végeztünk, amivel az elődöntőbe jutottunk.

Jezsuita 1  -   Leövey Klára Gimnázium    11 : 5

Jezsuita 1  -  Bercsényi Miklós Sportiskola   9 : 4 

Az negyeddöntőben a miskolci Herman Ottó lányok I csapata ellen játszottunk, mely mérkőzés során 20:11-re jobbnak bizonyultunk és így elődöntőbe kerültünk.

Az elődöntőben a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium és Kollégium csapatával csaptunk össze, ahol 16:12-re megnyertük a játszmát, ezzel biztosítva helyünket a döntőben.

A finálé nagy küzdelmet hozott a Jezsuita 1 és a budapesti Leövey Klára Gimnázium között. A bajnoki aranyérem már a játék elején el is dőlt, a végeredmény 12:7 a Jezsuita 1 javára. Ezzel a győzelemmel, 2018 é 2019 után, idén harmadjára is sikerült hazahozni az arany érmet és a bajnoki címet. 

A Jezsuita 1 arany csapatának tagjai: Vukicevic Mila 11s, Borbély Blanka 11s, Szemerszki Mária 11s, Kádas Boglárka 8s.

2 éves kihagyás után folytatódott újra a B33 Diákolimpia versenye, melynek a pandémia előtt, 2018-ban és 2019-ben is a bajnokai voltunk. Számunkra az ez évi döntő nem volt könnyű, hiszen egyik alapemberünk, Földi Boglárka sérülést szenvedett a verseny hetén, de a lányok felülmúlták ezt és kimagasló játékkal újra a dobogó legfelső fokára jutottak. Nagyon büszke vagyok a lányok hozzáállására, küzdőszellemére és győzni akarására, melyet az előcsatározások és a döntő alatt is produkáltak. Örülök, hogy kihozták magukból a maximumot és egy egyébként is sikeres év után, egy még sikeresebb zárást tudtak bemutatni. 

A DECATHLON B33 DIÁKOLIMPIA 2022 Országos Döntő leány „B” korcsoportos végeredménye:

  1. Jezsuita 1 (Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda)
  2. Leövey Klára Gimnázium
  3. Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium és Kollégium
  4. Kecskeméti Református Gimnázium

(Vikucevic Milen edző)

 

Last modified on Tuesday, 14 June 2022 11:42