Olajos Orsolya a Hevesy György Kárpát-medencei kémia versenyen

Erre a versenyre bejutni is nagy dicsőség. A 7. 8. évfolyam számára a Hevesy György Kárpát- medencei kémia verseny ad lehetőséget, hogy tehetségüket fejlesszék. Ebben a tanévben szép eredményeket értünk el, hiszen a megyei forduló első és második helyezettje is a mi diákunk volt. Az országos versenyre Ambrus Judit tanárnő tanítványa, Olajos Orsolya 8.a osztályos tanuló kapott meghívást. Nagy figyelem kísérte a három napos versenyt. Országosan elismert szakemberek, tankönyvszerzők, Vegyész Szövetség Országos elnökség elnöke, az egri egyetem vezető tanárai segítették, figyelték a gyerekek versenyét. Diákunk beszámolója:

 

"Május 27-29 között lehetőségem volt részt venni a 33. Hevesy György Kárpát-medencei kémia verseny országos döntőjén, Egerben. A verseny során sok olyan gyerekkel találkoztam, akik nemcsak a kémia, de a tudomány sok más területén is kiemelkedően teljesítettek. Külön öröm volt számomra az is, hogy délvidéki, kárpátaljai és felvidéki diákokkal is találkozhattam a versenyen. A megnyitó 27-én, míg az eredményhirdetés 29-én zajlott. A verseny tulajdonképpen 28-án volt, amikor a versenyzőknek három fordulóban kellett részt venniük. Korán indult a nap. Reggel 8 órakor egy feladatlapot töltöttünk ki két órán át. A gyakorlati forduló laborban zajlott, ami nagyon jól sikerült. Ezt követte egy szóbeli feladat, ahol egy környezetvédelmi problémát kellett kifejteni, itt szintén sikeres voltam. A tapasztalat sokat segít majd a további készüléseimben. Egri sétánk során rábukkantunk a Szent Bernát-templom történetében a Jezsuiták korszakára.
Köszönettel tartozom az iskolának, felkészítő tanáromnak, a kémia szakkör diákjainak, akikkel közösen is "edzettünk", így eljuthattam egy ilyen izgalmas és színvonalas versenyre." (Olajos Orsolya 8.a)

Last modified on Friday, 17 June 2022 10:23