Régi és új JEZSU-s versmondó sztárok a Katolikus szavalóversenyen

Már meg sem lepődünk, amikor Sáry Veronika 10. a osztályos diákunk első helyezést kap egy szavalóversenyen. Osztálytársai, akik minden szavalóverseny előtt azzal segítik a felkészülésben, hogy a versenyek előtt meghallgatják őt és visszajelzéseket adnak neki, már nem is nagyon izgulnak érte, szerintük “úgyis megnyeri”. Megint igazuk lett, ugyanis Sáry Veronika 1. helyezést ért el a "Legyél a béke követe - versekkel!" katolikus szavalóversenyen. Feltűntek új JEZSU-s szavaló arcok is, saját korosztályában Varga Borsika 7.b osztályos diákunk 3. helyezett, Fazekas Hanna (8.a) pedig különdíjas lett...


A két fordulós szavalóversenyt a II.Rákóczi Ferenc Városi Könyvtár hirdette meg. Két korcsoportban lehetett nevezni: 10-14 éves korig és 15-19 éves korig. Iskolánkból 6 tanuló indult a versenyen. A kötelező mű A szeretet himnusza volt, és mellé mindenki szabadon választhatott egy verset a békéről. Az első fordulón több mint 60 tanuló vett részt az országból. A legjobb 20 szavaló jutott be a döntőbe, melyet a MAB-ban (nagyar Tudományos Akadémia, Miskolci Akadémiai Bizottság), ünnepélyes gálaműsor keretén belül rendeztek meg, október 29-én. A zsűri tagjai között volt Kubik Anna Kossuth-díjas színművésznő, Mikita Dorka Júlia színinövendék, Balázs István előadóművész és Lajos András színművész. Iskolánk 6 indulója közül négyen jutottak be a döntőbe, Sáry Veronika (10.a), Varga Borsika (7.b), Fazekas Hanna (8.a) és Sántha Kamilla (6.b). 

Gratulálunk és köszönjük a nagyszerű eredményt szépen szavaló diákjainknak és felkészítőiknek, Hutka József, Löveiné Árva Melinda és Lenkei Zsanett magyartanároknak.

Az aranyérmes Sáry Veronika szavalata (szabó Lőrinc: Különbéke) ITT,  Varga Borsika előadása (lackfi János: Vörösmarty Kijevben) IDE kattintva meghallgatható!

 Az Új Misszió tudósítása fényképekkel ITT olvasható.

 

Last modified on Friday, 11 November 2022 18:02