Ötszörös magyar judo bajnokunk - Szekeres Ábel

Szekeres Ábel a Jezsu 9. s osztályos tanulója a Cegléden megrendezett Serdülő Magyar Bajnokságon nagyszerű versenyzéssel minden mérkőzését megnyerte, és megszerezte korosztályos ötödik Magyar Bajnok-i címét. 2022-es eredményei: Serdülő korosztályban...

a Magyar Kupa, az Országos Diákolimpia, és a Magyar Bajnokság mellett több országos rangsorversenyen valamint nemzetközi versenyeken: Budapesten, Rimaszombaton és Brnoban is a dobogó legfelső fokára állhatott. Egy korosztállyal fentebb az Ifjúságiak között is remekül szerepelt, a Brnoban rendezett versenyen második, a Magyar Bajnokságon a harmadik helyen végzett.
2022-ben Ábel a Magyar Serdülő Válogatott tagjaként több nemzetközi edzőtáborban készült, legutóbb a Győrben rendezett Európa Kupa után, ahová az Ifjúsági Válogatott meghívására utazott.
Jövőre első éves ifjúsági versenyzőként Ábel szeretne hasonló szép eredményeket elérni, még több nemzetközi versenyen képviselni hazánkat, egyesületét, iskoláját.
Ábel az atlétika alapjaival is megismerkedett Kajtor Csaba tanár úr irányításával, súlylökésben megnyerte a Megyei Diákolimpiát, tovább jutott az Országos Diákolimpiára, ahol újoncként a nyolcadik helyen végzett. A tervek között szerepel, hogy a 2022/23-as tanévben ezen az eredményen is javítani szeretne,l és dobogós helyezést elérni.
Szekeres Norbert Ábel édesapja és edzője köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik munkájukkal és támogatásukkal évek óta segítik a tehetséges és kitartó fiatal sportolót:
“Köszönjük az egész éves munkát az MVSC edzőinek és versenyzőinek, Buza Szilárdnak a Cutler Fitness Edzőjének, Haris Évának, támogatóinknak, és a JEZSU közösségének: az oszályfőnököknek, és szaktanároknak, a diáktársaknak, és az iskola vezetőségének akiknek támogatása nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Ábel ilyen kiemelkedő eredményeket tudott elérni két sportágban.”

Last modified on Wednesday, 30 November 2022 11:38